Sudar voza, autobusa i kamiona
0

Buenos Aires: U sudaru povrijeđeno 90 osoba

FENA
U novom sudaru između voza, autobusa i kamiona, koji se dogodio u četvrtak, lakše je povrijeđeno 90 osoba u Floresu, četvrti Buenos Airesa, gdje je u jednoj drugoj nesreći u utorak stradalo jedanaest osoba , a povrijeđeno 212 putnika, saopćile su spasilačke službe.

„Povrijeđeno je 90 osoba, koje su dobile razne kontuzije, ali nema poginulih niti teže povrijeđenih“, rekao je novinarima šef medicinske službe glavnog grada Alberto Crescenti.

Kamion je udario u autobus linije 76, kojega je udario gradski tramvaj „Premetro“ jer nije mogao zakočiti na vrijeme.

Dvadesetak ambulantnih vozila je hitno prevezlo povrijeđene osobe u pet bolnica u Buenos Airesu, precizirao je Crescenti.

Nesreća se dogodila u istoj četvrti u kojoj se jedva 48 sati ranije dogodila druga nesreća, kada je poginulo 11 ljudi na jednom prijelazu.

Ove nesreće su se dogodile u vrijeme početka velikih radova koji bi trebalo da maksimalno smanje broj prijelaza u glavnom gradu, koji pogoršavaju prometne probleme.

Samo željeznička pruga Sarmiento, gdje se dogodila nesreća u utorak, ima 51 prijelaz.

U martu 2008. godine poginulo je 18 osoba, a 47 je povrijeđeno kada je u autobus udario voz u Doloresu, gradu koji se nalazi 212 kilometara južno od Buenos Airesa.