"Nikada nije prestao"
14

Nećete vjerovati šta je na putu prema bolnici radio navijač Argentine koji je pao s mosta

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Navijač koji je pao s mosta nakon što je pokušao uskočiti u autobus s igračima Argentine snimljen je kako na nosilima, dok ga nose u bolnicu, nastavlja s pjesmom i slavljem zbog osvajanja titule prvaka, što je scena koja najbolje pokazuje šta i koliko ovom narodu znači osvajanje titule.
Iako je doživio tešku povredu, što se može zaključiti po načinu na koji su ga odvukli u bolnicu, navijač nije prestajao s pjesmom i taj snimak je ubrzo postao vrlo popularan na društvenim mrežama.

"Iako je povrijeđen i na nosilima ide u bolnicu, nikada nije prestao pjevati i bodriti svoju reprezentaciju", piše beINA Sports.

Argentinski mediji objavili su da je na ulicama Buenos Airesa bilo više od pet miliona ljudi, što je samo još jedan pokazatelj koliko im je stalo do trofeja koji su nakon 36 godina osvojili.

Podsjećamo, Argentina je do titule prvaka svijeta došla nakon pobjede protiv Francuske u finalu nakon penala, a prije toga su u nokaut fazi redom bili bolji od Australije, Nizozemske i u polufinalu od Hrvatske.