Nesreća tokom proslave
56

Uznemirujuće / Jedan Argentinac uspio uskočiti na autobus kod igrača, drugi doživio nesreću

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Tokom velike proslave titule prvaka svijeta u nogometu u Argetnini je nastala nezapamćena euforija, a navijači koriste svaku moguću priliku da se približe igračima i pokušaju makar na trenutak da privuku njihovu pažnju. Kada je to, očekivano, dešavaju se i nesretne situacije.

Naime, na internetu je objavljen videosnimak kako jedan navijač, dok pokušava uskočiti na autobus s igračima koji paradiraju gradom, pada na leđa s velike visine, nakon čega je gotovo sigurno zadobio ozbiljne povrede.

Snimak, da sve ne bude još više uznemirujuće, nije uspio prikazati trenutak pada, no sigurno da se spomenuti navijač nije dobro proveo pri dočeku na zemlju.

Uz to, na snimku se može vidjeti i drugi navijač, koji je naizgled imao "puno više sreće", kako uspješno skače s mosta na krov autobusa, no teško je i zamisliti koliko će se posramljeno osjećati zbog svog čina i da će već prvom prilikom biti izbačen.
Argentinski mediji pišu da je na ulicama Buenos Airesa više od pet miliona ljudi, što je samo još jedan pokazatelj koliko im je stalo do trofeja koji su nakon 36 godina osvojili.