Komentari (99)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gledam komentare tipa "pustite ih, neka idu..", da li biste vi svoje kceri pustili? Lahko je klinkama isprati mozak i "prevesti" ih na svoju stranu. Odrastao covjek ide na vlastitu odgovornost, i glupost, ali zivot ovih djevojaka ovim potezom moze biti zapecacen. Nikako ne dopustiti odlazak!
Zaista mislim da moze. U pocetku ce pruzati otpor ali kasnije ce biti zahvalne. Naravno nisam za prislilu, zakljucavanje u kucu ili slicno i smatram da je razgovor najbolja opcija. Uostalom, jos nisu punoljetne i sto se zakona tice one jos ne mogu donositi samostalne odluke koje iskljucuju roditelje ili staratelje. Najgore je ne pokusati. Treba omladinu ukljuciti u razne socijalne i edukativne projekte i tako bi se sprijecila i maloljetnicka delinkvencija, kao i broj tinejdjerki koje napustaju domove i to nedoskolovane. Ako ne mozes da zivis sa nekim ko je u tebe ulozio 16 godina ljubavi, mislis da ces moci sa nekim militantom koji obecava kule i gradove?!
@andres_iniesta_2 .... 15-16. godina je jarane, da me izvines i dalje Oprdak....kada ja sa 21 godinom ne mogu da odlucujem sve na svoju odgovornost, ne da ne mogu, nego ne zelim da odlucujem bez pomoci roditelja, zato sto kada bi ja odlucivao, to bi bilo gotovo.....Takvo vrijeme doslo, gdje kada nemas posla, nemas ni odgovornosti prema sebi iz straha (Valja se zenit, djeca ovo ono) .... no Sreca studiram, pa sam zahvalan
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
Nesto su mi previse usminkane za IDIL-a, da ne idu mozda reality show u stilu Kardashian da snimaju na teritoriji Sirije???
Tako je kad se vise ni kais ne koristi za vaspitanje........
"Moramo dokrajčiti sve ono što donosi jedinstvo među sinove muslimana. Uspjeli smo da uništimo hilafet (islamsku državu) i sad moramo da se potrudimo da se mulslimani više nikad ne ujedine (pod jednu državu ili halifat)." Lord Curzon, ministar vanjskih poslova Velike Britanije, 1924 ISIL se ne slaže, i od tud ISIL.
ISIL je organzacija koja ima za cilj da uspostavi komandu pod jednog čovjeka, tj halifu, i da izbriše granice nametnute poslije prvog svjetskog rata (jordan, sirija, irak, libanon, to su sve isti ljudi podijeljeni na takozvane nacije radi uspostave lakše kontrole) ISIL ima za cilj da izbriše te granice, ima čak i video kad ruše granicu između iraka i sirije koja je nastala po dogovoru sycos-pickot. To je ISIL, a manite se teorija zavjera, mosad, ruski agenti i gluposti
Kakva crna Sirija.....idu da snimaju porniće....oni misle neko ovde budala.....
Imam jos jendo pitanje ako ima neko pametan: Svi govore osim LIK555 i jos nas dva tri... da je ISIL stvorila Amerika i Mosad a ipak i dalje idu 99% da se prikljuce tom istom ISILu koje stvrio MOSAD, kako to???
Samo da znate i ovo - nema neutralnih. nemojte glumiti neutralnost jer nekakav Omar iz Dzamije u komsiluku nije neutralan. AKo vi necete razgovarat sa svojim djetetom ne brinite - On ce !
Eh zato ja danas kazem jednom vatrenom komentatoru koji je konstatovao da je "Amerika najvece zlo ovog svijeta". Kad to ponavljas pred svojim djetetom 15 godina onda nemoj kukat kad se dijete javi iz Sirije...jer djeca pomisle "gledaj ti ovaj ISIL kako su hrabri momci oni su se jedini suprotstavili najvecem zlu na planeti, odoh se ja njima prikljucit". Ispitajte sebe sta pricate pred svojom djecom hajde nek se javi neko ko je rekao za vecerom u krugu porodice : "ISIL je zlocinacka i teroristicka organizacija koja kolje ljude. Oni su zlo".
Mobilizacija muslimana u EU je počela. Nakon 20 godina ispiranja mozga djeci, imamo ideologiju na djelu.
Kume, izgori ti kesa.
"za trima učenicama" !!! - kako me ovo nervira :))))))
BTW kako mogu maloljetnice da putuju van granica države bez pratnje???
Neki novi klinci...palci :)))