Gledam komentare tipa "pustite ih, neka idu..", da li biste vi svoje kceri pustili? Lahko je klinkama isprati mozak i "prevesti" ih na svoju stranu. Odrastao covjek ide na vlastitu odgovornost, i glupost, ali zivot ovih djevojaka ovim potezom moze biti zapecacen. Nikako ne dopustiti odlazak!
Zaista mislim da moze. U pocetku ce pruzati otpor ali kasnije ce biti zahvalne. Naravno nisam za prislilu, zakljucavanje u kucu ili slicno i smatram da je razgovor najbolja opcija. Uostalom, jos nisu punoljetne i sto se zakona tice one jos ne mogu donositi samostalne odluke koje iskljucuju roditelje ili staratelje. Najgore je ne pokusati. Treba omladinu ukljuciti u razne socijalne i edukativne projekte i tako bi se sprijecila i maloljetnicka delinkvencija, kao i broj tinejdjerki koje napustaju domove i to nedoskolovane. Ako ne mozes da zivis sa nekim ko je u tebe ulozio 16 godina ljubavi, mislis da ces moci sa nekim militantom koji obecava kule i gradove?!
@andres_iniesta_2 .... 15-16. godina je jarane, da me izvines i dalje Oprdak....kada ja sa 21 godinom ne mogu da odlucujem sve na svoju odgovornost, ne da ne mogu, nego ne zelim da odlucujem bez pomoci roditelja, zato sto kada bi ja odlucivao, to bi bilo gotovo.....Takvo vrijeme doslo, gdje kada nemas posla, nemas ni odgovornosti prema sebi iz straha (Valja se zenit, djeca ovo ono) .... no Sreca studiram, pa sam zahvalan
Prikaži sve komentare (99)