Biznis planovi
36

Dani Alves dva mjeseca nakon izlaska iz zatvora ima novi posao

H. H.
Dani Alves je trenutno na uslovnoj slobodi
Dani Alves je trenutno na uslovnoj slobodi
Nakon što je 14 mjeseci bio u zatvoru u Barceloni zbog seksualnog napada, Dani Alves je 25. marta pušten na uslovnu slobodu nakon što je platio kauciju od milion eura, a sada je već spreman za nove poslovne poduhvate.

Pedeset i dva dana kasnije, bivši brazilski as nastoji da obnovi svoj život novim profesionalnim projektom vezanim za svijet sporta.

Prema izvještajima u španskoj štampi, Dani Alves je osnovao agenciju koja će predstavljati profesionalne sportiste. Kompanija se zove OQP Sport & Management i također će upravljati imidžom sportista.

Portal ON Economía otkrio je da se kompanija već pojavljuje u komercijalnom registru Španije i da će imati sjedište u gradu Barcelona. Osim toga, firma je osnovana u aprilu ove godine sa investicijom od 30 hiljada eura.

Alves se i u prošlosti okušao kao poduzetnik s nekoliko kompanija od kojih su četiri morale biti zatvorena između 2019. i 2021., dok su Cedro Sport i Bahía Ilheus Inmobiliaria "preživjele".

Podsjetimo, nekada proslavljeni nogometaš Barcelone i reprezentacije Brazila 22. februara osuđen je na četiri i po godine zatvora zbog seksualnog napada, no nakon 430 dana u zatvoru pušten je na privremenu slobodu do pravomoćnosti presude u njegovom slučaju.