Regija
13

Vučić: Od danas ćemo se suzdržavati od reakcija na izjave iz Hrvatske

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Premijer Srbije Aleksandar Vučić na današnjoj konferenciji za medije o stanju u regiji rekao je da će se zvaničnici Vlade Srbije u narednom periodu maksimalno suzdržavati od reakcija na izjave koje dolaze iz Hrvatske.

Razmjena teških riječi između zvaničnika Srbije, posebno između ministara vanjskih poslova Ivice Dačića i Mire Kovača mogle bi biti okončane, barem je tako najavio premijer Srbije Aleksandar Vučić.

On je rekao da Srbija ima pametnijeg posla od razmjene teških riječi, ponovivši da su ekonomski pokazatelji sve bolji. Dodao je da ostaje pri svim izjavama koje su dali članovi vlade, ali i da je politika mira u regionu obilježje ove vlade.

Vučić je naglasio da prosječna plata u Srbiji raste, a najavio je i razgovore sa MMF-om o mogućnosti povećanja minimalne plate za minimalno 8 eura mjesečno. Dodao je i da bi to povećanje za najsiromašnije mogla biti neka vrsta 13. plate.

Dodao je i da neki misle da je slučajno što je baš on predvidio da će Srbija na olimpijskim igrama osvojiti osam medalja što se i pokazalo tačnim. Srbija će već u petak svim osvajačima olimpijskih medalja isplatiti novčane nagrade u ukupnom iznosu od tri miliona eura.