Regija
9

Nikolić: Vučić je mogao završiti kao Đinđić

SRNA
Tomislav Nikolić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Tomislav Nikolić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je zabrinut za život premijera Aleksandra Vučića "koga su mogli da ubiju kao Zorana Đinđića" te naglasio da je neophodna istraga o tome zašto Vučića niko iz službi bezbjednosti nije ranije obavijestio o tome da se nešto priprema.

Nikolić kaže da je Vučić o tome da je ugrožen saznao tek kad je bio zaista ugrožen te da bombe i zolje pronađene u blizini porodične kuće premijera Srbije ukazuju na to da je riječ o pokušaju njegovog ubistva jer se zolja stavlja na oklop, a jedini oklopljeni automobil koji tuda prolazi je onaj kojim se vozi Vučić.

"Da li ovo nisu bili sposobni da otkriju ili nisu htjeli, tu je neophodna istraga", rekao je Nikolić za "Kurir".

On je poručio da je na službama bezbjednosti da kažu o čemu je riječ te da je neophodno da se zna da li u tim službama postoje strani agenti koji rade za druge službe.

"Mora da se zna da li u tim službama postoje ljudi koji su strani agenti, koji rade za druge službe, koji se i ne boje da kažu da im je važnije šta misle neke strane tajne službe o njihovom radu, nego šta mislimo mi. Nismo, valjda, pod firmom pregovora sa EU, spremni da trpimo strane agenture u Srbiji", kaže Nikolić.

Nikolić kaže da je riječ o "besmislenom i bjesomučnom pokušaju vraćanja u 2003. godinu, kada je ubijen Đinđić".

"Šta je onda radila Srbija 13 godina, ako bi to moglo da se ponovi? Ovo što je moglo da se desi Vučiću, to u Srbiji nikad ne smije da se desi. A moglo je da mu se desi da ga ubiju kao Đinđića!", upozorava Nikolić.