Posvađali se zbog pasa
88

Sukob u Mostaru: Novinar kaže da je pretučen, granični policajac tvrdi da nije prvi počeo

N. V.
Ilustracija: Klix.ba
Ilustracija: Klix.ba
U Mostaru je jučer došlo do fizičkog sukoba u kojem su učestvovali novinar I. B. i granični policajac M. P. te njegova supruga R. P. I jedan i drugi tvrde da su napadnuti.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona potvrđeno je da im je sinoć u 22:15 sati prijavljen fizički napad.

"U PS Mostar Centar je prijavio I. B. (1981) da je fizički napadnut u ul. Rodočkih branitelja. Patrola policije ja na licu mjesta zatekla prijavitelja, koji je izjavio da je šetao svoja dva psa kroz naselje, te da je u jednom trenutku došao pas lutalica koji je počeo lajati na njegove pse. Tada su do njega došli M. P. i njegova supruga R. P., te mu je M. P. počeo psovati zašto dovodi pse lutalice, nakon čega je više puta udario prijavitelja u glavu i noge u čemu mu je pomogla i supruga", navodi se iz policije.

Oni u policijskom izvještaju navode i riječi druge strane, odnosno da je prijavljeni kazao kako nije prvi počeo.

"Patrola policije je zatekla i M. P. (1975) i R. P. (1978) koji su izjavili kako se I. B. psovkom obratio M. P. i da ga je fizički napao", rečeno je.

Iz policije su kazali kako su preduzete sve potrebne mjere, ne detaljišući šta one podrazumijevaju.

Novinar se oglasio javno povodom ovog incidenta, navodeći: "Manje više sam dobro, koliko može biti dobro čovjek krvav i pun modrica. Malo mi se manta, malo povraća, sve u skladu s degenekom. Povod nije bilo ni novinarstvo, ni politika, nego psi lutalice, jednostavno, mislim da u Graničnoj policiji BiH ne treba raditi čovjek, koji iz čista mira pretuče bilo kojeg drugog čovjeka", poručio je on.

Za medije je izjavio kako je do incidenta došlo dok je šetao svoje pse u parku, a da su ga oni (policajac i još jedna žena) prvo verbalno napali sa prozora, a zatim došli da se obračunaju.