BiH
4

Udruženje tužitelja BiH reagiralo zbog medijskih napada na Dubravka Čamparu

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Udruženje tužitelja BiH oglasilo se saopćenjem zbog konstantnih i kontinuiranih medijskih napada, iznošenja neistina i konstrukcija, te vrijeđanja članova porodice tužitelja u Posebnom odjelu za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, Dubravka Čampare.

U saopćenju se navodi da Udruženje tužitelja oštro prosvjeduje zbog medijskih napada na nositelja pravosudne funkcije.

"Već duže od dva mjeseca, pojedini dnevni listovi koriste svaku priliku da vrše neprimjeren pritisak i medijske napade na navedenog tužitelja, te članove njegove porodice, što je neprimjereno demokratskom društvu, kao i profesionalnim novinarskim i medijskim standardima. U navedenim napadima, ne biraju se sredstva da se ocrni rad navedenog tužitelja i njegovo ime dovede u negativan kontekst, bez obzira na neutemeljenost i neistinitost navoda koji se iznose", stoji u saopćenju Udruženja tužitelja.

Navodi se da se tužitelj Čampara, zbog navedenih napada, obratio Udruženja tužitelja BiH, te najavio da će se dopisom zbog navedenih neprimjerenih napada obratiti i VSTV BiH, Vijeću za štampu BiH, kao i da će pravdu, zbog iznesenih kleveta i uvreda, tražiti i u nadležnom sudu.