Težak period
107

Ljubavni krah šampionke Wimbledona: Suprug je ostavio, uzeo joj je i mačku

H. H.
Marketa Vondroušova i Stepan Šimek (Foto: Montaža)
Marketa Vondroušova i Stepan Šimek (Foto: Montaža)
Češka teniserka Marketa Vondroušova (24) razvela se nakon dvije godine braka od supruga Stepana Šimeka.

Prošlogodišnjoj osvajačici Wimbledona život se za kratko vrijeme okrenuo naglavačke. U julu 2023. napravila je senzaciju kada je postala prva teniserka koja je osvojila nezvanično prvenstvo svijeta, a da nije bila nositeljica.

Međutim, nakon najvećeg slavlja u karijeri stvari su na privatnom planu za Čehinju krenule silaznom putanjom.

Kako je potvrdila, razvela se od supruga i bivšeg tenisera Stepana Šimeka s kojim je u vezi bila od 2016. godine. Šimek je odselio iz njihovog doma i sa sobom uzeo njihovu mačku, a to ju je dodatno potreslo.

"Definitivno nisam sretna u posljednjih nekoliko sedmica. Moj brak sa Štěpánom završio je prije nekoliko sedmica, prekinuli smo. On se odselio s mačkom. Jednostavno nam nije išlo. Nije bilo ono što smo oboje zamišljali pa smo se dogovorili da više nećemo biti zajedno. Sada formalno rješavamo razvod, sve smo već dogovorili", rekla je za portal Blesk.

To nije bio kraj njenim mukama, jer se Vondroušova ranije vratila s turnira u Indian Wellsu da bi bila s djedom koji se liječio od raka i bio na samrti, a koji je samo nekoliko dana kasnije preminuo.

Osim osvojenog Wimbledona, Marketa Vondroušova je 2021. godine osvojila i srebrenu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, a igrala je i finale Roland Garrosa 2019. godine.