Podsjetnik građanima
277

U Sarajevu otkrivena spomen-ploča ubijenim djevojkama Azri Spahić i Almi Suljić

S. M.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
U sarajevskom naselju Marijin Dvor, gdje je u maju prošle godine Armin Berberović automobilom ubio Azru Spahić i Almu Suljić, otkrivena je spomen-ploča ubijenim djevojkama. Tom prilikom medijima su se obratili njihovi roditelji.

Adela Suljić, majka ubijene Alme, naglasila je da ploča nije napravljena da bi porodicu podsjećala na tragediju.

"Mi našu tragediju proživljavamo svaki dan, svaki sat i svaku minutu. Spomen ploča treba da služi kao podsjetnik svim građanima da budemo svjesni problema u našem društvu i da uradimo sve što je u našoj moći da pokušamo promijeniti stvari. Da ne sjedamo pijani i drogirani u vozila, da ne vozimo preko ograničenja, da se ne bi ovakve stvari više nikome dešavala", istakla je Suljić.

Istakla je da političke stranke treba da se ujedine i izmjene zakone o saobraćaju.

"Da se kazne uvećaju i da sve bude rigoroznije i ozbiljnije", istakla je.

Njen suprug Edin suljić rekao je da se nada da će počinitelj dobiti najveću moguću kaznu.

"Svakodnevno imamo tragedija na našim ulicama. Vrijeme je da se tome stane u kraj, da se stane u kraj uličnim trkama, kabadahijama, vozačima bez vozačke dozvole, pijanim i drogiranim. Da se ovakve stvari više ne dešavaju", naglasio je Suljić.

Aida Spahić, majka stradale Azre, za medije je kazala da bol i tugu porodice ništa ne može umanjiti i da je šokirana da se ništa u međuvremenu nije promijenilo.

"Ploča nam znači samo u mjeri u kojoj može poslužiti kao opomena da se više nikada i nikome više ništa slično ne desi. Očigledno je da se ništa nije promijenilo što me užasava. Moj razum to ne može više da shvati. Ja sam sinoć bila na mjestu gdje je udarena žena", rekla je Spahić.