Prepucavanja u susjedstvu
59

Milanović Hrvatsku nazvao dnom Evropske unije, iz HDZ-a mu poručili da je lažljivi šarlatan

A. Ku.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je na obilježavanju Dana grada Zlatara rekao da je Hrvatska dno Evropske unije kada se gledaju bivše socijalističke države te da je jedino lošija Bugarska. Iz HDZ-a Hrvatske nisu dugo čekali da reaguju.

HDZ Hrvatske je Milanovića nazvao vrhovnim šarlatanom koji bezočno laže.

"Dok i dalje izbjegava odgovoriti na pitanja o svom debaklu na izborima, kao i na upite o pogodovanju ruskom ortaku i o tome za čije je strane interese radio i od koga je uzimao novac kao konzultant, kršitelj Ustava i izborni gubitnik Milanović opet - laže. Sitni zavidnik ne miri se s tuđim uspjesima. Vrhovnom lažljivcu, narod je 17. aprila rekao jasno – ne", navode iz HDZ-a.

Kažu da se Milanoviću priviđa da je i dalje 2015. godina i da Hrvatsku vodi SDP-ova Vlada, kada je Hrvatska bila na 61 posto prosjeka razvijenosti.

"No ,danas je Hrvatska, nakon dva mandata Andreja Plenkovića, na 76 posto prosjeka EU, čime je dostigla Mađarsku, a prestigla Slovačku, Grčku i Latviju, premda su te države znatno prije nas postale članice EU. To najbolje pokazuje razliku između odgovornog vođenja zemlje i Milanovićeva lijevog šarlatanstva", kažu iz HDZ-a.