Poklon NVO "Svjetlo"
0

FOTO / U parkovima u Starom Gradu postavljene kućice za ptice

Sarajevo-x.com
NVO altruista "Svjetlo" je u povodu pete godišnjice postojanja odlučilo Općini Stari Grad pokloniti pet kućica za ptice, u znak zahvale čelnicima ove općine koji su im pomogli u radu.

Uručenju je prisustvovao i Adil Aljić, šef Sektora za poslove Mjesnih zajednica, te je odmah dogovoreno da kućice budu postavljene u parku na Trgu Oslobođenja - Alija Izetbegović i parku At mejdan, što je u toku dana i učinjeno.

Izvršni direktor NVO "Svjetlo" Haris Čaušević je informisao načelnika o projektima i akcijama u zajednici koji su obilježili njihov rad. Prema njegovim riječima, osnovni cilj je pokazati da su mladi sa umanjenim sposobnostima korisni članovi zajednice, te da svojim primjerom pokušavaju animirati i druge na činjenje dobrih djela.

Predstavnici NVO "Svjetlo" tokom posjete obavijestili su načelnika kako teku radovi na adaptaciji prostora u ulici Logavina 11, koji im je Općina Stari Grad dala na korištenje. Naime, prostor je bilo potrebno prilagoditi aktivnostima koje imaju za cilj socijalno uključivanje mladih s umanjenim sposobnostima. Kako je rekao Čaušević, radovi su u završnoj fazi, a otvorenje planiraju za oktobar 2010. godine.