BiH
11

U Mostaru se održava manifestacija "Jedan narcis - jedan život"

FENA
(Foto: FF PIXMOS/Klix.ba)
Pod sloganom "Jedan narcis - jedan život" danas se u Mostaru održava tradicionalna manifestacija "Dan narcisa" s ciljem podizanja svijesti o malignim oboljenjima, posebno raka dojke.

Sva prikupljena sredstva od prodaje narcisa namijenjena su organizatoru manifestacije, Udruzi "Novi pogled" iz Mostara i to za održivost rada udruge kao i raznih vidova pomoći za sve oboljele žene.

Jedanaestu po redu manifestaciju otvorila je Mirela Bunoza, izvršna direktorica Javnog poduzeća Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, koje je pokrovitelj manifestacije. Bunoza je istaknula kako sve veći broj žena obolijeva od malignih bolesti, a vrlo često im nije dostupna adekvatna zdravstvena zaštita.

"Zbog toga se divim članicama Novog pogleda što kroz svoj rad pomažu oboljelim ženama na sve moguće načine da se suoče s bolešću i učine sve da tu bolest i pobijede", kazala je Bunoza te pozvala sve osobe, koje su u mogućnosti, da se aktivno uključe u ovu, kako je kazala, hvale vrijednu manifestaciju.

Prilikom trajanja manifestacije obratio se i direktor Doma zdravlja Mostar Davor Pehar, izrazivši zahvalnost Udruzi Novi pogled što već jedanaestu godinu organiziraju ovu manifestaciju, te što se sve te godine "nisu umorile da upozoravaju na bolje i kvalitetnije organiziranje zdravstvene skrbi žena".

"Nadam se kako se neće umoriti i u narednom razdoblju, te da će dobiti zasluženo priznanje i podršku svih nas koji u ovom društvu možemo i trebamo pomoći", kazao je Pehar.

Direktorica Udruge "Novi pogled" Maja Memić kazala je kako se ovom manifestacijom žele educirati sugrađanke, ali i sugrađani, koji nisu pošteđeni karcinoma dojke, da rak dojke nije tabu tema, da se o tome mora javno govoriti kako bi se postigli neki rezultati.

U muzičkom dijelu programa manifestacije nastupili su plesne grupe "Pro dance" i "Flash plesni studio".