Komentari (126)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Koliko blesav moraš biti da odeš u grad u kojem te svi ljudi smatraju idiotom, debilom i fukarom ??? Izgleda da onaj stereotip "Glupi Bosanci" nije baš bezveze !!!
@vayne.dzoni Potpuno si u pravu! Mala dopuna tvoje konstatacije: Sjećate li se fenomenalnih ispada Ive Ćurkovića, izvršnog urednika sedmičnog magazina "Makarsko primorje": "Bolji je jedan gost koji će dnevno ostaviti 500 eura nego njih deset koji će ostaviti po 30 eura ili njih nekoliko stotina ili tisuća koji vikendom dolaze iz BiH na jednodnevne izlete… Turizam je na ovaj način u problemima. Radi se o kampanjskim gostima koji smetaju, ali koje se ne može izbjeći i eliminirati..." "Takvi gosti dođu, zauzmu mjesto na plaži, kupaju se i ugodno provedu dan. Eventualno se tuširaju, što košta dvije kune u Makarskoj, dok je na našim ostalim plažama to besplatno". "Mokrenje obavljaju u moru, a WC koriste samo u krajnjoj potrebi. Vjerojatno nema jeftinijeg načina na koji provesti ugodan dan na moru“. Sada dobro razmislite, vrijedi li ostavljati novac na Hrvatskom primorju!?
pogrešno gledaš gospon ako se ponašaš kao glupan, na primjer parkiraš gdje nije dozvoljeno ( nekom ispred ulaza ili na zelenu površinu ) bacaš čikove i papire kroz prozor auta ili okolo sebe ako se napiješ i maltretiraš sve okolo ako se na plaži dereš za djetetom kao divljak e onda nisi dobro došao pa bio ti Bošnjak Srbin ili Hrvat iz BiH sve primjere sam naveo iz stvarnog života ako si normala uvijek si dobrodošao , Kultura življenej ništa drugo nije važno koliko ćeš potrošit vjeruj
PRIKAŽI ODGOVORE (16)
ne znam zasto se mi iz BIH zanosimo idejom da smo nesto vazni Hrvatskom turizmu, njima su vazni ovi iz Njemcke , Francuske , itd koji ce otici u restoran na veceru i potrositi 50 eura , a ne mi koji za cijeli 7 dnevni boravak u Hrvatskoj necemo potrositi 50 eura na hranu jer samo kupujes hljeb
To je tacno, ali nije hrvatski turizam samo ekskluzivna restoranska ponuda i nemaju svi vile i hotele u ponudi. Sta je sa malim privatnim poduzetnicima (popularne bakice na autobuskimi kolodvorima)? Oni zive od onih sa plicim dzepom.
bjezi baaa sto tako sebe jeftino cijenis, pa bolan mi smo najvece hadzije tamo...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ko ima para taj sigurno ne ljetuje u Hrvatskoj,ponuda je losa,cijene su previsoke,ljubaznost im nije jaca strana itd...
baboooooo vidi volooooooova :D
„Sačuvaj me Bože srpskog junaštva i hrvatske kulture.“
hrvoje najbolji dokaz one Krležove izjave:
Za lijekova mu trebalo ko god ostavlja pare kod ovih ustaša!!!
Problem je što mi ne volimo sami sebe , kako onda da ocekujemo da nas drugi vole ;)
da vam ja sada nesto kazem....vidim ove neke hercegovce sto su se uzdigli preko komentara misle neka elita nesto... Pa bolan cijela dalmacija zivi od turizma, i to nije lose, ali do prije 50 godina ste bili seljaci orali njive i sada svi nesto fol gospoda, ne mozes biti gospoda kada ti je u krvi da si seljak. Kada seljaku dadnes bruku para ne zna sta ce od njih nego biti papak nista drugo i ne moze. Nemam nista protiv hercegovaca cak naprotiv normala ljudi(osim akcenta jebe vas malo haha), ali samo sam realan i zasto bezveze se blamirate sa fol sta ce nam bosanci kada su vam pomogli da razvijete turizam svojim dolascima... volite vi sve ljude, samo da imaju para.
..bemti EU i biometriju,odoh u Herceg Novi!
PA I ONI KOD NAS DOLAZE NA SKIJANJE PA STA POTROSE KOLIKO MOGU I STO JE NORMALNO KAKVE VEZE IMA KO KOLIKO TROSI KOLIKO SI ODVOJIO TOLIKO I POTROSIS .PAPCI KOJI NISU ISLI NECE NI SAD NEGO CE SJEDITI ZA RACUNAROM I PISATI GLUPOSTI .
Zaista su presmijesni komentari Srba i Bosanaca glede pristupanja Hrvatske u EU. Pa covjece kao da je Bosna Svicarska pa nesto mudrim skepticizmom pristupa problematici EU. Gore nego u Bosni ne moze nikako biti. I Bosanci treba da se osvijeste i ovaj "samar" ulaska Hrvatske u EU shvate kao opomenu da je vise vrijeme da se narod probudi i skine stoku s vlasti i krene ka EU. Ukoliko se to desi, Bosna je u EU za 3-4 godine maksimalno!!! Tako treba razmisljati!!!
A šta ćeš u EU ?? Jel ti stvarno misliš da je tamo boljitak ??? Nemoj se zavaravati ... EU samo što se nije raspala ... Isto ko kad malac hoće u zajebanu narkomansku raju ... ne prođe ni 3 mjeseca već je na heroinu, otima torbice bakicama... Neće ti niko dati ništa osim što sam sebi daš !!!!
Kriticki pogled i razmatranje situacije je zdravo i u duhu svakog iole razumnog covjeka. No, sta ti mislis sta ce Bosna BEZ EU? Da li zaista mislis da samom cinjenicom sto nije u EU je ogradjena od tih velikih sila Njemacke, Francuske i sl.? To je presmijesna pretpostavka. Pa Bosanci slusaju kao najposlusnija djeca. Najbolji primjer da su Bosanci na gubitku ukoliko se ne trgnu i udju u EU ti je situacija sa psima u Sarajevu. Direktiva EU glasi: "Sinteraj ukinuti otvoriti azile tacka" , ko ce finansirati? Zaboli ih :) JER Bosna nije u EU!
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Tu pricate necemo u Makarsku a pola ovih sto komentira ce opet otici,i vec su predali za putovnicu
Mozemo sebi priustiti odmor u Dubrovniku, ili na Bracu... Ali mi ove godine idemo u Neum
Sljedece godine sigurno necete, kada nekome na plazi nagazis na sataras i grah od jucer odustat ces od Neuma :)
Bili su jednom cesi i slovaci kod mene na vikendici na hrvatskom moru, neki porodicni prijatelji, pa ih tata eto pozvao da dodju, ostadose hladno skoro mjesec dana, rucali spagete i pastete svaki dan, plaza-kuca-plaza-kuca, odose nakon mjesec, majke mi, ne znam potrosise li ni koju stotinu eura u tih skoro mjesec dana. pa se vi hvalite cesima i slovacima! istina, dodje omladine iz BiH na koji dan, pa dodju i goli i bosi, praznih djepova, al brate, ako izuzmemo njih, niko ne trosi kao bosanac, niko ne hoda po vecerama kao bosanac, jos mi usput ako smo blizu Splitu, ili nekom vecem gradu, i u shopping odemo... bas zato me tacno nerviraju ti glupi komentari, generalizacija i krive percepcije bosanaca. kao da su svi bosanci klinci u Makarskoj, u koju ne bih otisla da mi djabe nude...
Eto vi ste bolji i bogatiji od Čeha, Poljaka i Slovaka, pa znaš li ti kakav oni imaju standard?
Prijatelju, nije problem u standardu nego u skrtosti. Bosanac ce potrositi sve sto moze na svoj ceif, da mu je dobro, da se napije zabavi i dobro najede. To ce raditi i na Jadranu i u Turskoj i kad je na skijanju, bilo na Vlasicu, bilo u Alpama. Ceh ili Slovak ce kad dodje na more, bez obzira sto bi teoretski mogli potrositi vise od Bosanca, raditi samo sljedece plaza-kuca-krevet, kad ode na skijanje u jeftinom apartmanu ce skuhat graha za 10 dana, i trositi jedino na ski kartu. Bosanac ce odmah vidjeti gdje se ima za izaci za pojesti i popiti i za provesti. Ceh ce se kupat u istom kupacem 10 godina dok se ne podere, Bosanac ce svake godine trosit na novi... Nisam ja pricala o tome ko je generalno bogatiji i ima vise, nego ko vise TROSI
A ko ce im kupovati kokice i kuhani kukuruz il iznajmiti spartanske sobe bez klime i sa zajednickim toaletom kao i upotrebom zajednicke kuhinje?! Nasim nedolaskom propast ce mali covjek. Bojim se da im je buducnost nesigurna.
pa ako ti smeta zajednicka kuhinja idi brate u apartmane gdje nije tako,siroka je ponuda
Samo sto onda cijena nije 10€ vec 30€
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Mogli ste staviti sliku od Makarske, a ne od Dubrovnika!