Komentari (140)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
u Sarajevu je SDA zauzela sve pozicije u školama, bukvalno su uzeli sve do čistača...ove godine zapošljavaju do 6. koljena...pravilnici uređeni tako da se jednostavno bez štele ne možeš zaposliti. Kad se zarati ovi će vjerovatno da brane svoje pozicije :)
Da se sad zarati, masa bi prvo okrenula prema Poljinama, a potom prema vječnom neprijatelju.
@newcomer - Da se sad zarati, masa nas bi krenula preko granice. Niko vise nije budala da ostaje kao u proslom ratu. Ko je rodjen prije recimo neke 1987.g., ko je osjetio strahote rata, ciji starci nisu bili ratni profiteri ni oni oslobodjeni ratnih obaveza na razne nacine, i oni ciji su najblizi stradali, a samo danas nemaju nista, znaju o cemu pricam.
usmrdzeloe seljacine iz sda majku vam jbm gmizali ste po tuzli prije rata ko pacovi kad dodjete da nesto zavrsite,sad mi tuzlaci gmizemo pod vasom cizmom u rodjenom gradu. nema vam gore kletve dabogda vam se na djeci vratilo sjeme vam jbm seljacko
Sve ovo stoji, ali ovi ljudi koji po 10 godina hodaju od skole do skole trazeci posao su za mene smijurija. Ako 10 godina u toj struci nisi naso posao, neces ni jos za 10! Prekvalifikuj se, trazi drugi nacin zaposlenja, da si brao jabuke 10 godina imo bi vise para nego sto si okolo hodao ko zombi moleci korumpiranu bagru da odrzis 2 casa u skoli. Znam sve, proso sam kroz isti sistem, i odustao. Najjaci su mi ovi koji nakon 10 godina "progovore"... >:D
hahahaha jel sad to u trendu sda oligarhije? nakupovat vise razlicitih diploma pa koj upali ;D
Sva sreća pa u drugim kantonima nije tako :D
Svaka čast ovim osobama što imaju hrabrosti i snage da pruže otpor. Njihovim kolegama, kojih je na stotine i koji samo kukaju a ništa ne čine neka je na obraz. Sve bi bilo mnogo drugačije kada bi se svi digli i bili jedinstveni. Ovako samo pojedinci trpe udarce korumpiranog društva.
Samo ako te stranka pogura,bez izuzetka i u svemu...jad i čemer!!!
Ovo je stvarno tako i sramotno je. Ali sta kad su i ministri i savjetnici zavrsili preko stele skole pa i ne razmisljaju o skoli osim kao koristi. Imate fakultet i ocjene profesora. A onda sjede neka komisija i daje ocjene od od neznam 3 do 9 i tako prave eliminaciju. Ta komisija je iznad profesora i sl. Sve se radi da bi posten svijet koji nema veze sa SDA ili drugim vladajucim partijama napustio BiH.
SDA-SBB lopovi, amidzici i tetici u punom zamahu, jer je Fahro-Bakirova pudlica i najdrazi kucni ljubimac odustao od Cunamija protiv korupcije. To je pravilan put za smetljiste historije.
samo jedno pitanje za ove što se godinama prijavljuju na ove konkurse, da li znaju da su clanovi komisije živa bica, i da se njihova radna sposobnost u svakom trenutku može znacajno smanjiti, ja još uvijek nisam cuo da je neko nešto slicno uradio, i zato mislim da oni koji konkurišu nisu baš mentalno dobri ( svi ) jer trpiti ovaka poniženja a ništa ne poduzete to treba staviti u ginis. knjigu za kraj : vrijeme je
Dobro jutro, Kolumbo!
a kafa se pije.. :D
a okle ga ministar dodje? Od sdpea mi se kosa na glavi dize ali sto su i ovi iz sdea pipke pruzili, sve go seljak! Ko ce njih vratiti na njihovo, sve su preuzeli, tesko gdje tuzlaka mozes naci. Srebrenik, Gracanica, Banovici rule!
vazda je to tako bilo i biče, neznam ćemu vjest
nakon ovih intervjua za kliks mozete se drage gospodje tek pozdraviti sa zaposlenjem u struci u mjestu prebivalista a i sire
Jbg u neko blize inozemstvo ne mozes sa strukom prof.bosanskog jezika...srbija ne priznaje pravo tom jeziku tj.imenuje ga sa jezikom bosnjackog naroda, a u Hr kazu naški jezik ili jezik bosanskog prostora...eventualno na neke daljnje skole, makar ni tamo nema kruha
Kritikovalo se što je nepotizma i političke podobnosti bilo u bivšem sistemu, a ovo danas je barem duplo gore i raširenije.