BiH
0

Sutra otvaranje sajma “Gradnja i obnova 2007.”

FENA
U organizaciji Sarajevskog sajma u Centru Skenderija sutra će biti otvoren 29. međunarodni sajam građevinarstva i prateće građevinske industrije “Gradnja i obnova 2007.”.

Na 13.000 kvadratnih metara zatvorenog i otvorenog prostora oko 350 izlagača i suizlagača iz 20 zemalja na 170 štandova predstavit će svoje proizvode i najnovija dostignuća iz oblasti građevinarstva i prateće građevinske i komplementarnih industrija.

Ova manifestacija, kako je istaknuo danas na konferenciji za novinare u Sarajevu direktor Centra Skenderija Suad Džindo, jedna je od najznačajnijih sajamskih manifestacija u BiH i regiji jugoistočne Evrope i svake godine okupi više od 20.000 poslovnih ljudi i drugih posjetilaca.

U sklopu ove privredne manifestacije bit će održan i 17. međunarodni sajam zanatstva, alata i alatnih strojeva, 2. međunarodni sajam komunalne opreme i opreme za zaštitu okoline 11. međunarodni sajam grijanja, hlađenja, klimatizacije i sanitarija "Interklima" , 6. međunarodni sajam instalacija, rasvjete i industrijske elektronike ,"Instal" i 32. međunarodni sajam plastike i gume"Plagram" .

Sajam će također pratiti stručna savjetovanja o aktuelnim temama iz navedenih oblasti.

Na sajmu će, između ostalih, svoj štand imati i Privredna komora Kantona Sarajevo, gdje će biti predstavljena domaća dostignuća iz građevinske industrije, a, prema riječima predsjednika te komore Kemala Grebe, uz njih će biti i komore iz Tuzle, Bihaća i Zenice.

Kako je danas najavljeno ovu privrednu manifestaciju svečano će otvoriti premijer FBiH Nedžad Branković.

Sajam će biti otvoren do 26. maja od 10.00 do 18.00 sati, a ulaznica košta dvije KM.

U proteklih jedanaest godina na sajmu "Gradnja i obnova " izlagalo je više od 8.250 izlagača, a samo prošlogodišnja manifestacija okupila je oko 400 izlagača iz cijelog svijeta.