Radončić u Mostaru
0

FOTO / "Siguran sam da smo napravili najveću stranku u BiH"

Sarajevo-x.com
U punoj dvorani "Midhat Hujdur", koja prima oko 2.500 ljudi, u četvrtak navečer u Mostaru je održan centralni skup Saveza za bolju budućnost BiH - SBB BiH Fahrudin Radončić za Hercegovačko-neretvanski kanton.

U atmosferi nabijenoj pozitivnim emocijama i s apsolutnom sigurnošću u izbornu pobjedu, predstavljeni su kandidati za izbore 3. oktobra, navode iz ove stranke.

"Nije kod nas Bošnjaka red da se hvalimo, ali nakon što sam osnovao najveći novinski sistem u historiji BiH, napravio najvišu zgradu u ovoj državi, ovih dana sam siguran da smo napravili i najveću stranku u Bosni i Hercegovini. Mostar je pravo mjesto da kažem da ćemo poništiti ratnu i prljavi dio poratne privatizacije, a onima koji su u vašem kantonu nekadašnje gigante kupili, odnosno oteli za samo jednu marku plaćenu državi, velikodušno ćemo dati dvije marke i vratiti narodu ono što je njegovo", rekao je Fahrudin Radončić, predsjednik SBB BiH i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

On je još istakao da "mora prestati politika korumpiranih ministara koji rade na daljinski upravljač svojih ovdašnjih mentora iz Beča ili nekih drugih gradova", te da "moraju zavladati pravda i red u BiH".

"Mi to možemo obezbijediti uz naš već znani slogan 'Zatvor za mafiju, sloboda za ekonomiju'", dodao je predsjednik Saveza, istaknuto je u saopćenju za javnost.