Komentari (167)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Otkad je terorista neko ko puca na okupatora , koji u uniformi paradira sarajevom? Da li je pucao po nevinim ljudima, da li je podmetnu bombu u kafanu punu nevinih gradjana ? Po kojoj definiciji se Gavrilo Princip smatra teroristom. Je li neko pitao bosance mozemo li vas okupirat ?
"A nase ce sjenke hodati po Becu, po dvorovima lutat i plasit gospodu, a grobovi nasi Evropi ce zborit, Jugosloven mora dobiti slobodu!" Tekst koji je Gavrilo Princip napisao na zidu tamnice, detalj iz predstave Dine Mustafica:"Mali mi je ovaj grob"
Da, bas se tako ispunilo. Danas srpska "gospoda" u mafijaskim kartelima plasi gospodu u Becu, obija im kuce, krade i pljacka. Smradovi Evrope, koji su umjesto u Indiju zalutali na Balkan.
BOMBE OBLIKA KNJIGE PROTIV STANOVNIKA SARAJEVA 1914-e: Prvobitno je bilo stradalih posmatrača koji su bili žrtve bombaškog napada pripremljenog tokom obuke na Topčidaru (Beograd). Sama činjenica da i danas postoje srpski intelektualci koji slave klasični terorizam, najbolje opisuje intenzitet zloćudne nastranosti likova koji su i sada (2016-a) pod sličnim nadzorom beskrupulozne psihopatsko šovinističke tvorevine Srbije (Tariguzije).
šta je ljudi ovo, đikani se digli da slave teroristu srbina koji je pravio nered u stranoj državi bosni. ja stvarno ne znam kakva je njihova logika. to veliča arkana koljača, silovatelje, teroriste i sav ološ. pa da li ovo evropa vidi s kim mora da dijelimo balkan (mislim na slovence, bosance, hrvate i albance). daj više satrite vlahadiju ili pustite navedenim narodima da taj fašizam i radikalizam u potpunosti eliminiraju. je li oni primjećuje koliki su ološ. pa fuj đikani
pravite samo nered na ovim prostorima, nije srbija džaba jedina država u evropi koju je nato morao bombardirati. ako bog da dragi, da satre nato konačno srbiju i sve đikane dovede u normalno psihičko stanje
Svi smo mi Gavrilo Princip!
samo jedan veliki P.S. pozdrav za srpskog heroja od austrijske srbodijaspore koja ljeb zaradjuje u austriji a koja se broji u desetinama 'iljada.....
@Zilot pa eto - ne trce u rusiju nego u austriju i njemacku
Sofia Cotek je u doba atentata imala 46 godina. Tesko da je bila trudna. Glasina koju budale prenose bez potrebe ...
Normalnom dosta! A i ništa novo- u njihovom predanju, sve ubice su narodni heroji i neki superpačenici. A najgore je što su idioti ubjedjeni da su u pravu, bez obzira šta čitav ostali svijet kaže...
Ko je ovaj? Ko su ove?
bilo koji okupator jednako mi je mrzak, bio austrijski ili prekodrinski
i turske i sve redom @Ronex
Elitni odredi Bošnja konsternirani...
Ima li ijedan osvajac da ga muslimani nisu docekali na koljenima? Puna su im usta Bosne a pravili bi biste austrougarima i turcima!
prilikom okupacije 1878. pružen je otpor austrougarskoj vojski.
@uzgajivac zasto je pruzan otpor ako su nam Austrougari htjeli dobro? Zasto je otpor 1914.godine terorizam? Zasto je terorizam ubiti okupatora?
Da da, nikolic kaze da je princip branio srbiju, srbije nije bilo u bih, on je bio terorista i djelovao je na terirotiju bih za stranu drzavu. Sto je prezivio je to sto su sebi 1918 odmah preuzeli stvar u svoje ruke sa rkaljevinom. Jedan od ucesnika je i vasa cubrilovic pisac knjige istrebljenje arnauta koji zagovara istrebljenje albanaca sa kosova nasilnim putem upotrebom cetnickih postrojbi i drugim genocidnim akcijama. Vasa ucesnik je prvi dekan filozofskog fakulteta u beogradu kod bravara, e sad kratke pameti nismo vise manjino srbi, al ako cete da slavite teroriste i namecete drugima iste zao mi vas je, to vrijeme je proslo.
Pa vrijeme Manjina je proslo. Mozemo vam sa natalitetom ponoci al opet ko ce da bude smrdo. A sto se te velike smrdije tice mozda mi necemo al albanci hoce. Pa smrdo vrijeme vam je da se krenete seliti put tokija
Kakav Vasa? Neđa Ćubrilović bio je pripadnik Mlade Bosne i jedan od učesnika u atentatu na Franca Ferdinanda. Imao je samo 16 godina. Među pripadnicima Mlade Bosne bilo je i muslimana. Bili su djeca koja su imala ideale jugoslovenstva i koji su iskorišteni za ko zna čije interese.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Nisu oni atentatori nego OSUĐENI PO EVROPSKIM ZAKONIMA UBICE žena i TERORISTI ! Djedovi onih koji su radili i 92. Samo sad treba i njima da podignu spomenik. NE zaboravimoa da je Bih 1910 imala svoj Ustav pa tako i zakone po kojem je terorista i ubica Princip zajedno sa pomagaćima OSUĐEN !
Samo vi branite OKUPATORA i niko vise ona je ubijena slucajno to i u spisima pise KO GOD GOVORI LOSE O GAVRILU TAJ JE BOLESTAN COVJEK U MOZGU
Polagati cvijece teroristi koji je ubio covjeka i trudnu mu zenu je za svaku osudu! Austrougari jesu bili okupatori,ali sve sto valja u ovoj drzavi su oni napravili.Kanalizacija,tranvaj,korito rijeka,razne banje,prelijepe zgrade.Dovukli nam zapadnu kulturu gdje su muskarci hodali sa sesirima,a zene kao da su iz beca dok je nas Bosnjo bio zatucani seljak koji je na carsiji prodavao kurbane a zene bile pokrivene kao u Saudiji.Da je ostala ta vlast,govorili bi Njemacki i imali par milja eura platu
sta ti je poturica, navikao da bude tlacen pa to ti je... Pa majku vam hebem, ima li vam ista sveto?! drzavu, vjeru, zenu, sve bi dali samo da zivite lagodno!
traNvaj?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)