Zabavno-sportski park u gradu
0

Sarajevo: Na Mojmilu otvoreno skijalište za sve generacije

Piše: J. H.
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
U sarajevskom naselju Mojmilo večeras je svečano otvoren Sportsko-rekreativni centar "Park šume Mojmilo brdo".

Ovaj zabavno-sportski park je smješten u neposrednoj blizini grada te će se građani Sarajeva, osim na olimpijskim planinama, moći skijati i sankati i na padinama brda Mojmilo.

Otvaranju su prisustvovali Damir Hadžić, načelnik Općine Novi Grad i Salko Hasanefendić, direktor ZOI'84 te predstavnici Grada Sarajeva i Vlade KS. Ovom događaju je prisustvovalo i oko 200 građana Sarajeva sa svojom djecom.

"Večeras je besplatno skijanje na kojem smo besplatno dijelili i grah. Prvi spust napravio je skijaš obučen u kostim Vučka. Posebno su se obradovala djeca koja su se sankala", rekla je za Sarajevo-x.com Muamera Šehić, glasnogovornica preduzeća ZOI'84 te pozvala sve građane Sarajeva da dođu sa najmlađim članovima svoje porodice i uživaju u zimskim radostima.

Građanima će biti na raspolaganju i ski lift za dnevno i noćno skijanje, tobogan niz koji se djeca spuštaju sjedeći na jednoj vrsti gume kao i sankalište za djecu.

"Tu je jedan bife gdje se građani mogu opustiti, popiti kafu, čaj ili sok", kazala Šehić.

Poludnevna karta za skijanje je osam KM, dnevna 10 KM, a pojedinačna karta za Ski-lift je dvije KM. Što se tiče tubing staze, jedno spuštanje će koštati 0,5 KM, a deset spuštanja četiri KM.

Lokalitetu Park - šuma Mojmilo možete pristupiti:

  • Redovna kombi linija u pravcu Otoka - naselje Turkušići (okretnica kod Eko kuće).

  • Vlastitim automobilom u pravcu vožnje kombi linije preko naselja Aneks.

  • Prilaz od Alipašinog polja C faza – iznad Mercatora, ul. Višegradska ili Sulejmana Paćariza Hodže (pješke, a u slučaju ako ste došli vlastitim automobilom parkirajte ga na parkingu ispred Mercatora, obzirom da su parking mjesta kod tubing i ski staze ograničena).

  • Prilaz od naselja Olimpijsko – iznad trolejbuske okretnice, ulica Hasiba Brankovića (pješke ili automobilom kada su pogodne vremenske prilike zbog velikog stepena nagiba ceste).

  • Prilaz sa Dobrinje, SOS Dječije selo – šetnicom preko rezervoara Mojmilo.