Politika stipendiranja u BiH
0
Samo 0,6 posto budžeta BiH za stipendije
Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Općina Velika Kladuša, sa svojim skromnim budžetom (u odnosu na državni, jel\') stipendira sa 100,00 KM mjesečno svakog redovnog studenta sa područja općine Velika Kladuša, a koji studira na nekom od državnih univerziteta u Bosni i Hercegovini. I svim osnovnoškolcima plaća prijevoz od kuće do škole. Neka i ostali slijede ovaj svijetli primjer.
Ma ja.... zidate crkve i dzamije, uvaljujete desetine miliona u tu prodaju magle i mitove, a za obrazovanje, ono PRAVO, koje ce nekome nekada omoguciti da stvara i zivi od svojeg rada, a ne od reisovih i kardinalovih iz**drkkavanja i lazi, e za to PARA NEMA! Ma**jkKu vam primitivnu, zatucanu j**ebb*em! Klasicno klerofasticko okruzenje... polupismena, siromasna, glupa - od pameti operisana gomila religioznih ovaca - s jedne strane, a u foteljama razni \"mislioci\" sto im iz ociju kradu.
P. vam materina, sto niko ne pise kako se od studenata uzima 5,00 KM za stipendije. Student se uslovljava upisom u godinu ako ne uplati i fondu za stipendiranje i nekom tamo \"studentskom paralmentu\" koji je tvorac ove genijalne ideje.
stvarajte neobrazovanu, siromasanu i primitivnu populaciju...recept za dugorocno i uspjesno opstajanje u foteljama