Komentari (75)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo naprijed, podrska od hrvata iz Gruda HSP...
Sa uspijehom i srećom našem HSP-u u budućoj vlasti. Za početak neka ponovno pokrenu proces o istini ubistva našega pokojnoga Blaža Kraljevića i uništenje HOS-a!
@pk Samo budala misli da su 2, 3 ili 5 županija u pitanju. U pitanju je cjelokupni hrvatski narod, od Peevlake pa do Vukovara. Putevi prema sjeveru i zapadu se postupno ukidaju, bit će neprovozni...Vaš izbor. Laku noć.
Pa nece ni tih 15% stanovnistva u Federaciji ucjenjivati ostalih 85%.... Znaci razmisljas ko i Alija 92 ... glup si
Svjedoci smo da nacionalne stranke nisu nista dobro donijele BIH u proteklih 20 godina, a za ocekivati je da se nebi nista nabolje promijenilo ni da su na vlasti u sledecem mandatu. Sa druge strane ovo sto radi gosp. Lagumdzija nije potez u pravom smjeru. Ovo ce samo doprinijeti pogorsanju i onako beznadezne situacije. Da je Lagumdziji u interesu BiH nebi ni ulazio u vlast u ovom mandatu (jer ni onako nista nece napraviti protiv ogromne volje Srba i Hrvata, a i znatnog broja Bosnjaka). Ostao bi u opoziciji, a obzirom na broj osvojenih mandata mogao bi drzati vlast u saci i postici mnogo vise za BiH. Zalosno je da Titovi obozavaoci ulaze u vlast sa jednom ultradesnicarskom strankom i sa jos minornijom trgovackom strankom. Nijedna od tih stranaka nemoze zastupati hrvatske interese, a uz to nece biti moguc nikakav dogovor izmedju ovih stranaka i stranaka is RS. Prema signalima odaslatih in naseg susjedstva, ni na tom polju nece cvjetati ruze. Dragi narode neka vam je Bog napomoci
Opet bosansko-hercegovacki katolici dobise po usima. Covica u prdekanu treba vratiti.
Bravo dragi moji tako treba.Jednom kad formirate vlast iskoristite poziciju da drzavu dovedete u red.Sretno!!
Platforma racuna da najvise sto 2 HDZ-a mogu ucinit je izglasat izdvajanje 2,5 kantona iz Federacije. Za to ne bi bila vecina Hrvata u BiH (a ni u Hrvatskoj) pa eto im, ako hoce Ljubic i Covic to probat i tako zabatje svoj narod, bujrum!
ma vise hajmo u podjelu BIH, ovo vise nema smisla, zalim islamsku BIH bez pravoslavaca i katolika....hvala
Jeste li čuli djeco, vjerujte, bez šale, otvara se škola za komšiće male
Neustavno i nezakonito formiranje vlade bi bio uvod u raspad države. Nikakve verbalne smicalice to ne bi mogle spriječiti. Imate tri naroda? Imate. Krajnje je vrijeme. ta to ispoštujete. Dok još proces raspadanja nije dosegao nivo odakle neće biti više povratka.
da
Vucu poteze za koje nemaju potpore. Prodaju maglu i blamiraju se. FIASKO.
Kratko receno blamaza. Sad je i OHR osnazio platformu.
Pa htjeli su je formirati ali su HDZ par zatrazili od OHR da bude medijator u dogovorima. Posto HDZ par nije pristao cak ni na OHR-ove prijedloge, sad su vrata otvorena platformi da formira vlast. HDZ je odigrao cak i OHR kartu i izgubio. Samo su pokazali koliko su politicki nezreli.
A ovih budala, OPET idu u formiranje vlasti :D Pa što je nisu formirali više kad mogu :D
Ustav nije zakon , vec krovni zbir dogovora o karakteru drzave. Zakoni se izvode iz Ustava, pa tako i Izborni Zakon. A on u Federaciji nije prekrsen, jer se broje glasovi gradjana ane etnicki glasovi koji i ne postoje kao kategorija. Mnoge vjerovatno buni konstitutivnost , sto je jedna sasvim druga kategorija od Izbora.