Dolazi nam nestabilna fronta
0

Od četvrtka kišovito i oblačno, snijeg moguć samo na planinama

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Nakon nekoliko sunčanih i hladnih dana od četvrtka nas očekuje promjena vremena, ali i lagano povećanje temperature, prognoze su meteorologa Federalnog hidrometeorološkog saveza.

Još sutra možemo uživati u suncem okupanim predjelima. No, oblaci će potkraj dana prekriti zapadni dio zemlje tako da će kiša pasti već u četvrtak.

"Već od sutra ujutro dolazi fronta koja će donijeti dosta šaroliko vrijeme koje će se osjetiti u jutarnjim satima. Naime, neće biti tako hladno kao proteklih dana. Jutarnja temperatura neće padati ispod 0 stepeni Celzijevih. Sutra će biti sunčano i toplije, a u četvrtak i petak nas očekuje kiša", kaže Damir Šantić dežurni meteorolog Federalnog hidrometeorološkog saveza.

Jutarnja temperatura u srijedu će biti od 0 do 5 stepeni, a dnevna od 14 do 19. U četvrtak će biti nešto hladnije pa će se skala na termometru kretati između 10 i 15 stepeni.

Prema prognozama meteorologa snijeg još uvijek neće zabijeliti gradove u našoj zemlji. Snježne pahulje će najvjerovatnije prekriti samo vrhove planina.

Stabilizaciju vremena i prestanak padavina možemo očekivati u subotu. Za vikend koji je pred nama vrijeme će biti oblačno, ali bez kiše.