Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@ Sarajlija.............. EU ne da vise grbove na ono plavo polje na tablicama.
Sta ste se uspalili sve nesto bi plakali i veselili se zbog obicne promjene tablica!? Kakva crna EU, mi smo zilionima godina od toga, kad su ikad Ukrajina i Moldavija npr promijenile tablice... Daj malo ohladite, veselite se kad bude usvojen kakav zakon koji ce nas pribliziti EU, kakva promjena tablica crna..
Cuj EU ne da grbove... becka tablica ima A W pa dolazi grb pa brojevi http://img87.imageshack.us/i/coyoten200749tu4.jpg/ evo npr tablica pokrajine stajerska http://images.google.at/imgres?imgurl=http://upload.wikimedia.org/wikipedia/de/thumb/6/6b/KfZ-Stmk-G.jpg/120px-KfZ-Stmk-G.jpg&imgrefurl=http://de.wikipedia.org/wiki/Benutzer:Jacktd/Bilder/Kennzeichen&usg=__OqjWKtUQWGGtO-4w3PpfSHCq-oI=&h=70&w=120&sz=4&hl=de&start=38&um=1&tbnid=8Bw5sYhC9hS2-M:&tbnh=51&tbnw=88&prev=/images%3Fq%3Dgraz%2Bkennzeichen%2Bkfz%26ndsp%3D20%26hl%3Dde%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:de:official%26sa%3DN%26start%3D20%26um%3D1
Dat cu ja vama tablicama po glavi.
Napišite iz kojeg se grada dolazi
ma mozes ti radit sta hoces tebi valja pokazat BIH pasos kad ides bilo gdje pa se ti PUŠI!
ako su ovakve kao na slici zasto jednostavno samo ne prodaju naljepnice za ove postojece,jer ocito da ce na novima biti u najboljem slucaju samo prefarbani cosak ovih postojecih DAJTE NAM NALJEPNICE !
sta je ovdje novo osim sto ce se naplacivati po novim cijenama i sto ce se opet u novim starim redovima cekati na njihovo izdavanje i sto ce ovaj ogromni birokratski /neradnicki / aparat da trazi razne potvrde i uvjerenja ne starija od 6 mjeseci , sto ce se lijepiti opet nekakve administrativne takse , sto ce te slati da uplacujes u posti ili banci . jednom rijecju sto ce nas ponovno ista budzetska bagra ponovno maltretirati a nista novo i za nas dobro uraditi .
Kad god im treba para izmisle nove zakone. Kao da već nisu mogli prije to uraditi. Nego stalno ovako. Samo uzimaj pare od naroda i živi na račun naroda.
Zato bagru iz Bosne treba protjerati daleko preko Drine, a skutoriju daleko preko Dinare, i to u januaru nebi li pocrkali od zime..... Onda u rahatluku staviti tablice, zastavu, novcanicu, grb onako kako nam je cejf....
e stvarno mi se zaplace kad vidim ovako jednu pozitivnu vijest, bosna se polako ali sigurno krece prema EU. Narod jos nije shvatio da nacionalizam vise nigdje ne uspijeva i samo usporava proces ulazka u EU,ko sto bi mujo rek´o : FATO POČELO JE!!! ps...VOLIM TE BOSNOO!!!i hercegovino i eto rs-u sve vas volim ajmo Party-jat JUHUUUU
eee je u pravu sto se tice da EU ne da grbove na tablice, to je istina, oni ne dozvoljavaju grbove na ono plavo polje vise, ali na bijeli dio tablice kao npr. Crna Gora dozvoljavaju. Mi smo trebali nove tablice sa plavim poljem i grbom BiH-a na plavom polju dobiti jos u junu 2005. god., jer je tada od EU bilo dozvoljeno stavljenje grba na plavo polje npr. Bugarska ili Poljska, ali je onaj nas tadasnji blentavi ministar za saobracaj Halilovic htjeo da namjesti tender za nabavku tablica tada vrijedan oko 50 miliona KM nekoj svojoj firmi pa se sve zavrsilo na nekom sudu u BiH-a, a onda se vlade i zakoni mijenjali,vrijeme prolazilo, pa prodjose 4 godine, ovi u EU promijenise zakon i sada nista od grba na plavom polju. Ovaj cirkus sa novim tablicama se odvija vec 4 godine, bas me interesuje hoce li biti nesto 15. septembra.
kako smo mi rugla zemlja! Cak i spanci na tablicama stave ime grada, pa putuju po spaniji i auto im ne biva razbijeno...kod nas da stavimo recimo BI za Bihac, i takvo se auto nadje u BL bilo bi slupano, a jos gore bi bilo da se auto s znakovima SA nadje medzu autima sa znakovima PS (posusje, valjda?) Mrznja i nacionalizam, to je sve sto nam treba! Hebo kruh, pare, stan, daj samo nacionalizma i zivjecemo 100 godina!
hahaha...nece biti skuplje...sacekajte samo da ministri, predsjednici i premjeri potvrde tablice, svakom ide po 10%, tj tablice ce biti skuplje za 15000% od sadasnjih ionako visokih cijena....najgore je sto bi ja sebi rado kupio novo auto, i za to imam pare, ali mrak mi padne na oci kad mi kazu da trebam platiti 50% cijene auta da ga uvezem iz njemacke i registrujem....
Predlažem da umjesto broja na tablicama bude JMBG i da tablicu dobiješ zajedno sa TBC vakcinom. Da nas više ne uzimaju svake 2-3 godine. DOKLE VIŠE!? Sljedeće su vjerovatno biometrijske tablice, HA!!!