Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Neka ukinu ovu rupu bez dna zvanu zeljeznice. nismo jedina drzava u svijetu koja nema zeljeznicu. Zeljeznica je ekonomska kategorija i ako ne moze da posluje uspjesno po trzisnim zakonima neka ne postoji ili neka je privatizuju. Dosta je bilo pruznih radnika i njihovih lopova direktora koji samo pune dzepove i izmiruju nekakve obaveze svog nerada i nesposobnosti iz pdv-a i budzeta. Pa ljudi to su pare svih nas koje trebaju da se vrate u vidu skola, zdravstva, puteva, itd. !
Samo privatizacija državne imovine nam je spas i slobodna tržišna ekonomija. Sva druga rješenja su samo kupovina vremena, socijalnog mira i glasova za izbore, dok ekonomija ide u sunovrat. Jos malo je ostalo da smo u ekonomskoj provaliji.
a sta je sa onim brzim vozom na relaciji Bihac-Mostar sto je trebao poceti voziti prije izbora?
A nije srece da imate reklamu na TV,da vratite zeljeznici stari sjaj.
Ja sam Nedžad Osmanagić, držim restoran Nello i mislim da ću željeznicu izvući kao da vodim kafanu. Opljačkao sam sve što stignem i onaj kredit od 80 miliona je završio kod mene u džepovima (manji dio) i kod mojih partijskih prijatelja. Ja sam lopov i time se dičim.
Pa konačno je vrijeme da država svim građanima BiH počne uplaćivati PIO i Zdravstveno osiguranje, te dijeliti plate po 25 privilegovanih osnova kao državnim uposlenicima, jer ni ostali grašani BiH ne rade ništa manje, nego cijeli državni aparat, i svi ini koji su na državnim jaslama.
JA PREDLAŽEM DA DRŽAVA UVEDE ZAKON DA OVI ŠTO SU NA BUĐETU NE UPLAČUJU NI ZDRAVSTVENO NI PENZIONO,JER NEMAJU,JADNI OD ČEGA,NEGO SAMO MI KOJI RADIMO U PRIVREDI TO DA PLAĆAMO! MISLIM DA JE TO PRAVEDNO!!!!
Nije uloga države da gradi fabrike. Ona treba da stvori klimu povoljnu za ulaganja, stvara povoljne zakone i sprovodi ih, održava red i mir i socijalnu sigurnost svakog njenog stanovnika. Pa ti ako nisi skontao/skontala da je cilj svih ovih izbora od rata pa do danas da političke partije dođu na vlast samo da bi se domogli direktorskih stolica po državnim firmama, poslovodnim i upravnim odborima da bi tako izvlačili milione novca u svoje đepove, onda si prespavao/la ove dvije decenije. I takvi će ti političari graditi fabrike....hoće, malo sutra!!!! Grade sebi vile i štekaju lovu na stranim bankovnim računima.
To za Njemčku nije istina. Njemačka je čisti primjer kapitalističke države. Ovdje praktično nije još ništa privatizovano. Kreni samo po KS pa ćeš vidjeti koliko je propalih firmi u državnim rukama: Vranica, Energoinvest, Hidrogradnja,......,zlatne koke da ne spominjem, javne ustanove, komunalna preduzeća. Kapitalizam je globalni ekonomski okvir i nije nam pametno da to ignorišemo, pri tome propadamo, a MMF nas hrani. Jedini razlog postojanja državne imovine je da političke partije preko njih izvlaće novac za sebe i zapošljaveju svoj kadar. I tako će biti dok je god državne imovine. I naravno da političare boli ona stvar što nas privatnici eksploatišu kad su oni svoje familije na državno vlasništvo uhljebili. Sve privatizovati i uvesti slobodni tržišni kapitalizam pa ko umije njemu dvije.
Ako zoveš slobodnom tržišnom ekonomijom ovu sivu ekonomiju gdje ti slobodnjaci ne prijavljuju radnike, ne uplačuju im doprinose, izbjegavaju poreze, slobodno pljačkaju narod itd.... onada aferim. Ne vidim ni jedan razlog iako smo duboko zagazili u predkapitalističko društvo (feudalizam) da i država ne gradi tvornice i zapošljava svoje stanovništvo, kada nema drugih investitora. Pa i u jednoj ekonomski najjačoj državi kao što je Njemačka postoje tvornice gdje je vlasništvo u 100 % rukama države. Pojedinim općinama bi bilo bolje da grade i otvaraju tvornice nego da prave stazice preko parkića, nekakve neiskorištene sportske terene, spomenike i parkiće.
Ma kakva te privatizacija spopala. Radi privatizacije i jeste sve uništeno u državi.Zato sada ima 360000 nezaposlenih. Treba samo dovesti poštene i sposobne ljude da vode te firme i nebi bilo nikakvih problema. Željeznice trebaju svakoj normalnoj državi i ne poznajem ni jednu da ih nemaju. Prevoz roba svih vrsta je najisplativiji željeznicom. Putnički saobračaj jeste manji ali kada nestane ovih kanti od golfova dvojki, renoa 4 i 5 i kada seljaci i seljanke shvate da nisu gospođe i da se moraju voziti u limuzinama tada će profunkcionisati i putnički saobračaj.
Sta ce nam zeljeznica. pravite fabrike.
U pravu je Saban, rupa bez dna. A ZASTO rupa bez dna- ZATO jer u zeljeznicama fbih direktor lopov bez dna Osmanagic. Sta rade u Vladi, zasto ne ucine nesto i ne smijene ovog lopovcinu Osmanagica, kojeg je dovela lopovska SDA. LOPOV BEZ DNA OSMANAGIC !
OSMANAGIC Nedzad i Zahirovic Semso, ukradose sve sto se ukrasti moze u zelj.feder. Osmanagic je medju najvecim bogatasima, a prije rata je bio NISTA. A sve pod nadzorom SDA i Bakira Alispahica i Adila Osmanovica.. I Vlada zna da kradu i dokle ce se to tolerisati, zasto ne dodje u zelj. finansijska policija da hapsi LOPOVA Osmanagica ? ZASTO ?????
nestaje para sve vise parazita na drzavnoj sisi bice veselo PARAZITI NAHEBAUS