"Grad unutar grada"
365

Roof Gardens do kraja godine uručuje ključeve svojim stanarima, obišli smo radove na kompleksu

U toku završni radovi kompleksa Roof Gardens (Foto: D. S./Klix.ba)
U toku završni radovi kompleksa Roof Gardens (Foto: D. S./Klix.ba)
Stambeno-poslovni kompleks Roof Gardens u fazi je dobijanja svog finalnog oblika, što je najavljeno da će se desiti do kraja 2024. godine. Provjerili smo kako teku trenutni radovi te otkrili u kakvim će sve pogodnostima uživati stanari i posjetitelji objekta na Trebeviću.

Roof Gardens nalazi se na obroncima najbliže sarajevske planine Trebević i mjesto je koje obećava spoj urbanog života sa ljepotom prirode. Prostire se na gotovo 35.000m2, a sastoji se od 126 stambenih jedinica, prostranih modernih kancelarija dostupnih za prodaju te već ugovorenih ugostiteljskih objekata koji će zadovoljiti i najistančanije okuse.

Napominjemo, pored stanara koji će živjeti u kompleksu, Roof Gardens bit će novo mjesto okupljanja za građane Bosne i Hercegovine i turiste, te sadržajima koje planiraju, obogatit će ponudu događaja u glavnom gradu.

Izgradnja kompleksa započela je prije nepune tri godine, a udaljen svega desetak minuta vožnje od samog centra grada, idealan je za sve koji žele živjeti ili raditi u potpuno prirodnom okruženju. Trenutno, u toku su radovi na kojima majstori vrijedno rade te bi kompleks u relativno brzom roku trebao dočekati i prve stanare.

Kao jedna od najvećih prednosti Roof Gardensa je nevjerovatna panorama koju objekat pruža nad glavnim gradom BiH. Inače, sam kompleks se nalazi na mjestu vidljivom iz svih dijelova Sarajeva, a sa ove tačke grad se čini kao živopisna karta, što će posebno izraženo biti predvečer u periodu zalazaka sunca.

Kompleks je vidljiv iz svih dijelova Sarajeva, a i sam pruža nevjerovatan pogled na grad (Foto: D. S./Klix.ba)
Kompleks je vidljiv iz svih dijelova Sarajeva, a i sam pruža nevjerovatan pogled na grad (Foto: D. S./Klix.ba)

Sam kompleks je, objašnjavaju nam investitori, kao "grad unutar grada". Osim luksuznog životnog prostora i poslovnih mogućnosti koje nudi, imat će i mnoštvo sadržaja za posjetitelje. Zahvaljujući wellness i spa centru biti će prava oaza opuštanja, dok će se u središtu svega nalaziti centralni trg s amfiteatrom za različite događaje tokom godine.

Tu je i bogata gastronomska ponuda, koja će privući i brojne posjetitelje. Kako doznajemo, svoje mjesto ovdje, a naročito zbog jedinstvene lokacije, zauzela su dva poznata sarajevska restorana - Spazzio, poznat po sjajnoj ponudi italijanske kuhinje te Piccolo Mondo, koji će svoj pečat stanarima i posjetiteljima kompleksa ostaviti različitim gastro specijalitetima.

U toku završni radovi kompleksa Roof Gardens (Foto: V. D./Klix.ba)
U toku završni radovi kompleksa Roof Gardens (Foto: V. D./Klix.ba)

Ono što se posebno ističe kod Roof Gardensa jeste integracija održivosti i elementi koji ovaj projekat čine ekološki osvještenim i odgovornim. Sam vanjski izgled osmišljen je kako bi se što bolje uklopio u okolinu i spojio s prirodom. Fasada i njeni elementi bit će dizajnirani u tamnosmeđim tonovima, dok će staklo pružati refleksiju okolne šume. Planirani su i zeleni "pokrivači" na krovu i terasama objekta.

U toku završni radovi kompleksa Roof Gardens (Foto: V. D./Klix.ba)
U toku završni radovi kompleksa Roof Gardens (Foto: V. D./Klix.ba)

Birani su najkvalitetniji materijali i saradnja sa renomiranim partnerima. Za fasadne sisteme odabran je Reynaers Aluminium iz Belgije, specijaliziran za istraživanje, razvoj i promociju inovativnih i održivih rješenja za fasade od aluminija (prozori, vrata, klizni sistemi, obješene fasade, ograde i sistemi zaštite od sunca). S druge strane, završeni su radovi na pet liftova u kompleksu brenda Schindler, dok je za materijale radova na podnom grijanju odabran brend Rehau.

Među stanovima, ističu se oni koji nude čaroban pogled na šumu, a svi će biti opremljeni najkvalitetnijom keramikom italijanskog brenda Florim, sanitarije Geberit, Hansgrohe i TECE.

Roof Gardens je kao
Roof Gardens je kao "grad u gradu", obilovati će sadržajima za stanare i posjetitelje (Foto: D. S./Klix.ba)

Osim elegantnosti i udobnosti, Roof Gardens će budućim stanarima pružiti i osjećaj sigurnosti i pouzdanosti u kvalitetu svake komponente kompleksa. Moći će uživati u prekrasnim pogledima na crnogoričnu šumu, kao i svakodnevnoj udobnosti i praktičnosti.

Sa svim sadržajima koje nudi, lokacija pruža mir i tišinu, bez stresa i saobraćajne gužve, a obećava i 365 dana svježeg zraka te je zbog toga idealna, kako za život, tako i za posjete, izlaske, druženje ili poslovne sastanke.

Roof Gardens
Roof Gardens

Više informacija o Roof Gardensu, kao i rezervacije malog broja preostalih stanova i poslovnih prostora u ovom ekskluzivnom stambeno-poslovnom kompleksu pronađite na web stranici roofgardens.ba ili ih kontaktirajte na broj telefona +387 61 66 45 45.