BiH
0

Mostarci nisu blokirali saobraćaj: Samo nam još trebaju kaznene prijave

FENA
(Foto: FF PIXMOS)
Uprkos najavi da će blokirati saobraćajnice, mostarski demonstranti to danas nisu učinili, već su održali protestnu šetnju oko glavnog raskrižja na Španskom trgu.

Stotinjak građana uz prisustvo većeg broja policije koja osigurava mjesto oko Španskog trga, okupilo se i danas kaoi svakoga dana na protestima gdje su uzvikivali parolu "Istok, zapad, sjever, jug".

Blokada nije održana, radi, kako je kazao glasnogovornik Plenuma Feđa Fajić, "najave policije kako će pisati kaznene prijave svim građanima koji budu sudjelovali u blokadi saobraćajnica".

"Nismo sebi mogli dopusti da građani koji su na rubu gladi zarade još i kaznene prijave", istaknuo je on, dodavši kako će Plenum već sutra tražiti dozvolu za blokiranje ulica u Mostaru.

Inače, članovi Plenuma pozdravili su današnju ostavu Ramiza Jelovaca na mjesto predsjednika Skupštine.

"Nadam se da je ostavka inicirana neuvrštavanjem naša dva zahtjeva na dnevni red naredne sjednice Skupštine HNK-a", naglašava član Plenuma Denis Pajić.

Po njegovim riječima, protest će se nastaviti do ispunjenja svih zahtjeva Plenuma.

Plenum će sastaviti i nove zahtjeve o kojima će javnost biti naknadno informirana, a slijedeći Plenum zakazan je za ponedjeljak.