Ostavio ga onesviještenog
82

Mladi vojnik iz Hrvatske preminuo nakon što ga je najbolji prijatelj brutalno pretukao

N. V.
Bolnica u Požegi (Foto: Večernji list)
Bolnica u Požegi (Foto: Večernji list)
Mladić (21) je brutalno pretučen u noći s petka na subotu, na glavnom trgu u Požegi. Nažalost je jutros preminuo od posljedica zadobijenih povreda.

Policija je zbog premlaćivanja uhapsila 20-godišnjeg M. K. koji je iz istog mjesta kao i mladi vojnik. Nad njim je završeno krim-istraživanje te je osumnjičen za kazneno djelo teška tjelesna povreda sa smrtnom posljedicom.

Naime, osumnjičeni je u subotu 15. aprila 2023. oko 2:15 sati u Požegi na Trgu Svetog Trojstva na parkiralištu, nakon kraće verbalne prepirke fizički napao 21-godišnjaka zadavši mu više udaraca u predjelu glave.

Uslijed udaraca 21-godišnjak je pao na pod, a osumnjičeni ga je nastavio udarati još nekoliko puta i napustio mjesto događaja.

S obzirom na to da je lokacija pokrivena kamerama, hrvatski mediji prenose da je napad bio brutalan te da se radilo o snažnim i višestrukim udarcima nogom u glavu. Oni također navode i da ga je policija srela blizu mjesta događaja, ali se on pravio da želi pomoći i da ne zna o čemu se radi.

Vojnik je u bolnicu primljen u teškom stanju, bez svijesti i razbijene glave. Imao je unutrašnje krvarenje i povrijeđene druge dijelove tijela. Obavljena je i reanimacija međutim liječenje je u takvom stanju bilo teško.

Lokalni portal Pozega.eu objavio je kako su dvojica mladića bili prijatelji i da su te noći bili u zajedničkom izlasku, ali da se o motivima još uvijek ne zna ništa.

"Zajedno su odrastali od malih nogu, samo godinu dana su razlike. Družili su se, dijelili dobro i zlo. Nerazdvojni su bili", u nevjerici za portal prepričavaju mještani.

M. K. i pretučeni Jakov dijelili su i travnjak nogometnog kluba za koji su obojica igrali, trenirali i odlazili na utakmice.