Komentari (61)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Koja diskriminacija ? finci je jevrej i bio je ambasador BiH u svici dok je sejdic rom a drzava za rome izdvaja po covjeku vise nego za srbe,bosnjake i hrvate ...ovde su vise ugrozeni konstitutivni narodi nego ova dvojica tj,njihovi narodi.Da je meni biti ugrozen kao sto su oni.
Dobro njih dvojica kralju, oni su predstavnici svojih naroda, ovo je bespotreban komentar totalno sa tvoje strane... razmisli malo sta je sa onih 99,9 % njih ostalih koji nisu tako "ugrozeni"
A to nije diskriminacija druže? Ne budi glup. Svako pravljenje razlika između ljudi, po bilo kom osnovu, je diskriminacija.
I Polupismenom čovjeku je jasno da smo, nažalost još uvijek duboko podjeljeno društvo, a samim tim i država! Naravno da to nije dobro i da se to mora zaustaviti i podržati sistem uređenja koji bi ukinuo podjele i diskriminaciju! Mada, svi koji su pročitali presudu mogli su zaključiti da to nije problem za ovoliko natezanje, već vrlo jednostavna stvar koja iziskuje političku volju! Naravno, žalosno je da se i ovakve stvari čijim bi se rješenjem ukinule podjele i diskriminacije, neki uzimaju kao povod za dalje podjele i dezintegraciju!
Ni EU ne očekuje da će ovo pitanje riješiti SDA, i oni se uzdaju u druge, koji svojom politikom i programom rada zagovaraju jedinstvenu, građansku BiH!
Od nacionalističkih stranaka se ne moze ocekivati politicka volja, jer mijenjanje Ustava BiH u bilo kojem obliku ugrožava njihova politička mjesta i fotelje na koje su navikli... Zato smatram da nemamo bas puno izgleda da se stanje promijeni dok god nam kapu kroje nacionalisticka gamad...
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
SESIJA JE ZAVRŠENA PRIJE KRAJA JER JE SEJDIĆ VIŠE PUTA PREKIDAO GOVORNIKE ŽELEĆI DA PRISUTNE PITA IMAJU LI POLA MARKE.....
Nije problem kada udjemo u evropsku uniju tada ce se presuda i odnositi, ako im EU zeli poloci naprije nas mora primiti u EU a oslje cemo odmah to njihovo ispostovati
Kako je ovo ironično. Njemci spaljivali i Sejdiće i Fincije, a nama ta ista Njemačka uslovljava ulazak u Nato i EU, provedbom presude Sejdić i Finci. Nije njima do toga da ne bude diskriminacije, već da imaju gdje svoje cigane da pošalju, kao što su Francuzi prije 5-6 godina napravili veliku diskriminaciju uz odobravanje EU, protjeravši cigane u Rumuniju i Bugarsku. Iz istog razloga su im lafo kasnije pomogli, ali su sebe očistili. Kako da neko bude predsjednik države, ako je narod koji se zove "Romi", odakle su oni, koja je njihova matična država?
Licno smatram da i takozvani dvojac Sejdic-Finci nikad nije imao u vidu prava ostalih. Ta njihova apelacija je djelo ko zna kojih obavjestajnih sluzbi ciji je cilj rastur BiH. Sad nam se oni predstavljaju kao branioci BiH. Rekao bih ja svasta sto mislim ali nazalost nemam konkretnih dokaza nego samo predosjecaj. Zbog toga ne optuzujem nego samo kazem neka oba idu u lijepi dragi Honduras. (ovo Honduras koristim kad ne zelim da psujem, ja u svojim postovima ne psujem)
Samo izmjena Dejtonskog nakaradnog ustava,može donijeti dobro.Da nam jednom više skinu tu luđačku košulju koju su nam navukli u Dejtonu.Po Dejtonu ,mi uopšte nemamo građana u ustavu.....
cigo djaba ti sve al nes bidanti precidnik
Ako je Finci ugrozen sa 5000km platom, kakvi su to paraziti nezasiti.
svima je jasno u kojoj je drzavi jevrejima i ciganima bio zabranjem ulazak. bih je, na zalost, jedna takva drzava. samo pravovjerni mogu imati privilegije !
Jesam li jedini koji smatra da bi se 3 djeteta u vrtiću mogla usaglasiti oko ovog problema da im se isti prezentira "dječijim" jezikom?!
Da li je ovo gospodin Besim Spahić na četvrtoj fotografiji ?
Džemal Sokolović, piše.
Govorim o četvrtoj fotografiji, a ne petoj.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Dervo for president!
Ovo kao da je napisao Heris Silajdzic...Ni po cemu se politicki stavovi ovih opskurnih likova ne razlikuju od stavova gore navedenog... Srecom,Republika Srpska ne mora da brine cime se bave ovakvi...
lijepa priča, samo kratka, da je bih uređena kao i sve normalne višenacionalne države, dakle, kao federacija etničkih republika, entiteta ili kako god te etnicitete nazvali, onda bi građanski princip u svakom od tih entiteta bio normalna stvar, ali tražiti građanski princip na nivou države u kojoj nacionalna pitanja nisu rješena je nonsens. obično to traže pripadnici najbrojnijeg naroda, u jugoslaviji su to htjeli srbi u bih to žele bošnjaci, nije prošlo u jugoslaviji teško da će proći u bih.
Zasto onda u Belgiji ostali kojih ima mnogo vise nego u BIH nemaju nikakva prava ? Zasto u Belgiji, koja je centar Evrope, ne postoje gradjanski principi,konstitutivnost i sl. vec cisti etnicki torovi u kojima drugi narodi nemaju nikakav prava? Gradjanski principi i demokratija su laz za naivne koje evropljani prodaju priglupim balkancima .
Na flamanskoj teritoriji se moze kandidovati samo Flamanac na valonskoj Valonac a ostali nemaju nikakav polticka prava niti mogu biti dirketori javnih institucija jer to mogu samo Flamanci na flamanskoj i Valonci na valonskoj,medjusobno mjesanje Flamanaca i Valonaca nije dozvoljeno jer se ne podnose,cak ne mogu biti zajedno u najobicnijem orkestru.To je ta istinska evropa u srcu evrope.
Ništa ne može biti pitanja opstanka BiH. Ovo jesu problemi izazvani sposobnostima kanalizacionog sadržaja, to jest političara koji nas vode, ali sta god da urade ne smije i ne moze biti pitanje opstanka BiH! BiH postoji i postojaće bez obzira na sve!
Koje ba države ? Mi nemamo državu ,pomirite se s tim!