lijepa priča, samo kratka, da je bih uređena kao i sve normalne višenacionalne države, dakle, kao federacija etničkih republika, entiteta ili kako god te etnicitete nazvali, onda bi građanski princip u svakom od tih entiteta bio normalna stvar, ali tražiti građanski princip na nivou države u kojoj nacionalna pitanja nisu rješena je nonsens. obično to traže pripadnici najbrojnijeg naroda, u jugoslaviji su to htjeli srbi u bih to žele bošnjaci, nije prošlo u jugoslaviji teško da će proći u bih.
Zasto onda u Belgiji ostali kojih ima mnogo vise nego u BIH nemaju nikakva prava ? Zasto u Belgiji, koja je centar Evrope, ne postoje gradjanski principi,konstitutivnost i sl. vec cisti etnicki torovi u kojima drugi narodi nemaju nikakav prava? Gradjanski principi i demokratija su laz za naivne koje evropljani prodaju priglupim balkancima .
Na flamanskoj teritoriji se moze kandidovati samo Flamanac na valonskoj Valonac a ostali nemaju nikakav polticka prava niti mogu biti dirketori javnih institucija jer to mogu samo Flamanci na flamanskoj i Valonci na valonskoj,medjusobno mjesanje Flamanaca i Valonaca nije dozvoljeno jer se ne podnose,cak ne mogu biti zajedno u najobicnijem orkestru.To je ta istinska evropa u srcu evrope.
Prikaži sve komentare (61)