Komentari (87)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mene ne zanima koliko kosta opremanje ucenika u skolu MENE ZANIMA KAKO DA NAPRAVIM DIJETE U OVOJ DRZAVI????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Zavrsi skolu fakultet i nema posla a toliko ulaganja.
Zemlja nam zjapi neobrađena i pusta od goveda, ovaca... ulijenili smo se pravo. Od miješanja kahve po kafićima nema nam fajde (ovo prvenstveno važi za omladinu)
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
sjecam se da sam u osnovnoj kupovala one aero tempere, bile su oko 8 km, vece pakovanje. nastavnica tako zahtjevala, pokoj joj dusi, ali sto je previse previse je. nije lako sve to finansirati, pogotovo ako ima vise skolaraca u porodici, a jedna plata
Nije to ništa koliko država našim parama plaća školarinu i opremanje djece "izabranih".
Mi bi da zivimo u demokratskom kapitalizmu a da jos i zivot bude jeftin...to je moglo do 92.sad zivi ko se "snasao".
Zar nema nesto organizirano di se mogu kupiti koristeni udzbenici u dobrom stanju za sitnu lovu? Opet je suma novca znacajno umanjena kad kesiras samo za radne udzbenike. Klincima nije potrebno svake godine kupiti novi ruksak, ako su prilike roditelja ogranicene.
We don't need no education We dont need no thought control No dark sarcasm in the classroom Teachers leave them kids alone Hey! Teachers! Leave them kids alone! All in all it's just another brick in the wall. All in all you're just another brick in the wall.
Ništa bez Pink Floyda!!
Ja kad sam isao u skolu, samo prve dvije tri sedmice imao sve sveske, a poslije sve u jednu pisem, eventualno dvije.hehehe.
sta koju skolu
i osnovnu od IV-VIII, a i srednju pogotovo
Koji ce im k... skola kad se samo crkve i dzamije prave...i pokoji trzni centar
Pa da mogu upisati teološki fakultet...
Spremanje osnovca u skolu kosta manje nego raspremanje srednjoskolke poslije skole!
skola je luksuz kpji nam bas i ne treba... a puno vise nam treba seljaka/ratara da ne uvozimo sve, da imamo svoj proizvod i svoje voce i povrce
Sve više udžbenika i skupocjenog pribora, sve manje pametne i sposobne djece ..
Napuhano. Većina djece ima već ruksak, tako da to opada. Isto važi i za pernicu, mada je i ona svakako nepotrebna. Knjige ne trebaju za svaki predmet, a mogu se kopirati za par pfeninga, kao i ja što sam onomad radio, i tako plaćao knjige po 2-3KM. Sveske su jeftine a treba ih desetak godišnje u vrh glave. Ostalo su sitni troškovi koji svi zajedno nisu 15KM. Zaključak - ko mora ili hoće, ima kako uštedjeti.
Opet kažem da svaku knjigu možeš iskopirati u kopirnicama za 2-3 pfeninga po stranici, još ako kopiraš 2 na 1 duplo smanjiš broj stranica.
Kako mi ide na živac kad svake godine pred početak školske godine krene kukanje kako su knjige skupe i sl. I razne ankete građana na ulicama o tome. A nikom od njih nije skupo što dnevno velika većina njih zapali po jednu knjigu u vidu cigara (2 kutije cigara = knjiga), i kad na to dodate još par piva dnevno eto ode i pribor. I to nije skupo...
snaga jedne drzave je u njenoj omladini, a kod nas se i ona unistava.
ko ne moze platiti djeci skolovanje, nek' ih ne radja. cist racun.
Okrutno ..
at/gag u pravu si, ali "zvucis" kao dusanka majkic... i evo ti zato jedan disslike od mene
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Kao jedan prosjecan mobitel koje ima svako dijete u osnovnoj skoli. Nazalost! Znam da ima onih koji imaju problem sa novcem ali isto ima puno onih koji imaju problem sa novcem ali nosaju skupocjene mobitele koji nekad budu u visini mjesecnih primanja
sve kosta toliko da sebi ne mozemo priustiti djecu... tuzno