Komentari (55)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jučer rekoste da je proces završen i da Forto lupa, ispade da je čovjek u pravu, proces je 'započeo' ali nije ni blizu završen i gotov. Očekujem da se izvinite čovjeku za blaćenje. Hvala
Klix pise ono sto ce im donijeti klikove. Nije ni Forto bez mana, ali ce sigurno bolje raditi nego prethodnik.
Forto samo o paušalu vodi računa.
Zar niste jučer pisali kako je ovo završeno i kako se Forto provaljuje? Vidi se ko se najviše provaljuje!
Hahaha, pa zar Kliks ne objavi članak da je to završeno, da Forto ništa ne zna i šta ja znam
Koristi a ne benefiti. Nisam jezički čistunac jer za neke ino-riječi nemamo odgovarajuću riječ ali kad postoji odgovarajući izraz, izbjegavati tuđice.
Nakon sto je dobijena lincenca za MUX D ,krenulo se sa ugovaranjem sa zainteresovanim TV stanicama nakon provedenog konkursa za dodjelu pristupa.Sada vec 16 TV programa je aktivno u SD i HD formatu.Sa emisione lokacije Grdonj i Trebevic stanovnici Sarajeva i okoline ,koji posjeduju televizore sa DVB T2 tjunerima ili set top box gledaju besplatno TV programe preko obicne TV antene.Dok ministar provede u djelo plan i izadju iz DVB T sistema,komercijalni MUX D ih prestize.Samo informisem.
Kodnas sve rade unazad, a napred nejde sve radi preko antena 4G 5G digitalni singali RTV !? Sto imamo strucni ljude da cemo kasnu za ostali mogo godina!?
Uporedo sa digitalizacijom dao bih i komentar na optički kabl koji sam dobio prije par sedmica. Znači optički kabl je mala maca prema klasičnoj žici i bakru ništa nije bolji niti bolji signal niti brži internet sve isto ako nije čak i lošije, a komplikacija oko instalacija čak dva rutera su mi morali staviti da bi opticki kabl proradio, umjesto nekadašnjeg jednog "bakarno". Hvala i živio, ništa nisu u stanju uraditi kako treba (BH Telecom, ne znam kako rade drugi).
Ništa vam ne vjerujem dok nam Forto ne objasni!!! ;D
pripremit se na veeeeeci trosakkkkkkkkkkkkkkkk
Ne gledam televiziju tako da me to ne interesuje...
FTV zadržava naplaćenu pretplatu koja pripada RTRS-u. RTRS zadržava pretplatu koja pripada BHRT-u i FTV-u. Zaključak FTV I RTRS su ukrali od BHRT-a preko 60 miliona KM na osnovu pretplate. Kriminal.
Digitalni signal imam petnestak godina preko D3 uređaja,ako se razumjem u digitalizaciju.
Raspitaj se novinaru malo, trenutno u SA se može pratiti 24 digitalna kanala putem zemaljske antene i digitalna TV je krenula od prije godinu dana neznam o čemu sad lupate
Hahahaha jojjj fakat ovo je sramota i objaviti, ovo je zavrseno u EU prije skoro 15 godina i mislim da je bio uslov EU da se do kraja 2010 sve zemlje EU prebace sa analognog signala (UHF/VHF) na digitalni :) :) I na kraju krajeva zasto se trose pare za nesto sto svakako imamo preko kablovske televizije i jos FTV/BHT/RTRS pa ja ne znam da vise ovo neko gleda, bacene pare (nase naravno), napravite kakve fabrike za 30miliona !
Mi gradzani necemo dobiti nista jer ni sada putem analognih sistema ne mozemo gledati nista a cim se digitalizuje svi kanali ce biti zakljucani kao i svugdje u europi
Hoće li BHT puštati snimak utakmice,koja je još u toku,kao i ranije.
BIH najgora i zadnja u svemu ! Srbija uvela digitalnu tv isto kao i Njemačka 2015te-2016te ! Za HR ne znam !
Hrvatska je već 3 godine na DVBT2 standardu, a DVBT1 imala je 8 godina