Naselje Višća kod Živinica
0
Izbjeglice u sopstvenoj državi
Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
VIdim da je isti autor/autorica clanka kao za onaj clanak o porodici u Tuzli koja zivi na ulici, u kojem zena iz porodice izjavljuje da ce dati muzu i zadnju marku iako ce ovaj sve popiti. U tom clanku je samo tuzna sudbina djeteta. A ovo je zaista prava prica koja zasluzuje medijski prostor. Ovo jesu zaista tuzne sudbine. I kod god moze trebao bi pomoci ovom jadnom i napacenom svijetu kojem se zivot pretvorio u iscekivanje smrti.
i onda nakon ovakvog teksta se nadje patriJota koji poziva dijasporu da se vrati, ko fol oni ce izmjeniti stanje na bolje kad se vrate, a znamo iz kog razloga nas takvi pozivaju, samo da bi nam i ono malo krvavog novca izvukli pa kad bi nam nestalo bilo bi - sto ste se vracali i sl... nema od bih drzave nista, svi su ili okrvarili ruke ili duboku zabili ruke u lopovluk, ono malo postenih spaja kraj sa krajom i jedva prezivljava... sad ce se okomiti lopovski sinovi iz bih kojim su roditelji osigurali lopovlukom internet i kompjuter, a glas fukare iz ovog teksta ce sutradan da opet postane muk i niko nece cuti njihov jauk... e6o ja nas, znam ja nas...
Lako je pricati vratite se, vratite se. Mene bi bilo strah provesti noc u Srebrenici, Visegradu, Foci. Kako ziviti i osjecati se sigurnim medju ljudima koji su ti zaklali najblize? Malo sensetivity ne bi bilo lose od pojedinih forumasa.
oooo turci...pa vratite se u Vlasenicu ko vam brani:))))))
Samo da se poserem ovom novinru u pero. Cuj SOPSTVENU, pa gdje ti zivis domuze jedan, jesi li u Bosni ili Srbiji?? Vlastitaj drzavi se kaze na Bosanski.
@@bb Pa sta su to trebali po tebi, ostati i umrijeti zajedno sa ostalima koji nisu smogli sredstava/hrabrosti pa da barem probaju preci granicu i pobjegnu od nas (jeste, NAS sviju) ludih nacionalista u ovoj prokletoj drzavi u kojoj se svakih 50god. neki ratovi desavaju! Pitaj se zasto? PA UPRAVO ZBOG TAKVIH KAO STO SI TI, KOJI OSUDJUJU SVOJU BRACU I SESTRE KOJI SU ZIVE GLAVE SPASAVALI KAO IZDAJNIKE, UPRAVO TO JE RAZLOG STO SE DESAVA POKOLJ NAD NAMA BAREM 2 PUTA PO STOLJECU! UMJESTO DA SU NAS SVIJU GENOCID I AGRESIJA ZBLIZILI I UJEDINILI KAO BRACU PO KRVLJU (KAO STO I JESU), I DALJE POSTOJE IDIOTI KAO TI KOJI STVARAJU RAZDOR! UJEDINITE SE BOSNJACI! UJEDINITE SE KONACNO ILI CE NAM SE HISTORIJA PONAVLJATI DOK NAS NE BUDE, KAO STO JE MNOGIM DRUGIM NARODIMA PRIJE NAS!
Valjda raseljena lica a ne izbjeglice,izbjeglice su ljudi u dijaspori ://
Ko ba vas zove da se vracate ? Izdajice ostaju izdajice.
KOJOJ DRZAVI ?????? ova Daytonska smijurija nije vidjela ni D od drzave i ovo je samo raj za stranacke podobnjake a za sv eosale gradjane obicno muciliste.
jadni ljudi,jedina njihova greska je to sto su prezivjeli istrebljenje,ovo je dokaz kakva nam je drzava,,,!!!
Druze Djed Nezir je bio i na CNN-ovim udarnim stranicama
Respekt prema porodicama sehida i boracke populacije ali mislim da nije rjesenje samo sjediti i lezati u izbjeglickim naseljima i cekati sadaku. Treba se vratiti na svoje a oni koji nemaju gdje zbog toga sto im je oteto ili unisteno pravac u Banja Luku na plato luksuznih Banskih dvora, razapeti satorsko naselje i traziti svoja prava. Tu je prava adresa i krivci za njihovo jadno stanje...
Ajmo pa sta je ako nije Visca... ja sam iz naselja imamo jedan kompjuter kako bi bili u kontaktu sa rodbinom... momci su danas bili i svaka im cast, uovo naselje se skrece ako nisi znao s desne strane prema putu za banovice...
@SA-X Raseljena osoba u vlastitoj drzavi nije i nemoze se nazivati izbjeglicom Takva osoba je prognanik
Nije ovo Visca novinaru,trebao si se raspitati malo gdje radis reportazu.
aaaaaaaaa pa ovdje se nista nije promjenilo, i prije 14 godina kad sam odselio iz ovog naselja isto je ovako bilo, jad i bijeda...budi tuzne uspomene....