BiH
6

I dalje gori u rejonu Draganjske planine u Jablanici

SRNA
Helikopteri Oružanih snaga BiH gase požare u okolini Jablanice (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Helikopteri Oružanih snaga BiH gase požare u okolini Jablanice (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Požar u rejonu Draganjske planine i dalje je aktivan, ali ne ide više brzinom kojom se širio prema opštini Konjic, rekao je Srni direktor Profesionalne vatrogasne brigade Jablanica Omer Drežnjak.

"Nismo ga završili iako u tom dijelu imamo stalno angažovane i ljude i helikopter Oružanih snaga, ali ga kontrolišemo, tako da u tom dijelu nije ugroženo naseljeno mjesto Donje Dragan Selo i ne ide više onom brzinom kao što je išao prema opštini Konjic i prema Babinom Potoku", istakao je Drežnjak.

Na sajtu opštine Jablanica ranije danas je saopšteno da je na požarištu Donja Jablanica primijetna veća koncentracija dima na požarnim tačkama koje su jutros djelovanjem helikoptera usporene u daljem napredovanju.

Drežnjak je rekao i da je požar iznad putne komunikacije, koji je direktno ugrožavao tu komunikaciju i naseljena mjesta, posebno Donju Jablanicu, pod kontrolom.

"On apsolutno nije upitan, s tim da izdvojeni džepovi i dalje idu prema Čvrsnici. Njih gasimo i jutros i popodne helikopterima Oružanih snaga", naveo je Drežnjak.

On je napomenuo da je to nepristupačan teren, gdje praktično ljudska noga nije kročila.

"Tu imamo najviše problema zbog toga što je vjetar stalan, posebno u popodnevnim satima kada je i pojačan, tako da je bio upitan i let helikoptera", dodao je Drežnjak.