Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Normalno da ce Hrvati preuzeti, jer mus li ci ionako nemaju nikakve kulture osim rusenja svega sto nije vezano za is la m i pravljenje dza mi ja gdje god stignu, za to uvijek imaju para.
bosansko-hercegovački franjevci su gospoda koja voli ovu državu i ja bi im dao da je cijelu vode, a ne samo muzej... ...a mi vla.si i ba.lije da im budemo kmetovi jer imamo samo snagu, a očigledno je da nam je mozak zaosto u razvoju.
OOooj, svega cu se načitati, NIJE OVO PIJACA !!!! NE DAMO MUZEJ !!!!!
S V A K A CAST MLADIMA iz SPUS - a na inicijativi ! Samo naprijed, trebate pozvati 4 Oktobra SVE STUDENTE, PROFESORE SVIH UNIVERZITETA ne samo u Sarajevu vec iz cijele RBIH-e ! Organizacija i koordinacija su glavni faktor ko i volja ! Zahtjevajte da politicari i gradjani pokazu svoju ljubav prema domovini i kulturnoj bastini RBIh-e pa da dodju i doniraju svak koliko moze novca za spasavanje Zemljaskog Muzeja i naravno podrze ko prvo Zemljaski Muzej, vasu inicijativu i jednostavno DRZAVU ! SRETNO I HRABRO ! RBIH4EVER !
samo znam da nam ipak trebaju komunisti ovdje ,par godina, da ovo oni sve malo preurede pofataju i pozatvaraju pa bi se sve ovo milom ili silom zvalo bosna i hercegovina a mi bosanci i hercegovci...nacionalisti upropastise i ljude i kulturu i sve cega se dotaknu..i komunisti su krali al´ su brate ostavljali nesto i narodu.
Organizaciona struktura: Upravljanje: Direktor, zamjenik direktora, sekretar, načelnici Odjeljenja Upravni odbor Naučno vijeće Stručni kolegij Kadrovska struktura: naučni savjetnik, viši naučni saradnik, naučni saradnik, muzejski savjetnik, viši kustos, kustos, bibliotekar savjetnik, viši bibliotekar, bibliotekar, konzervator savjetnik, viši konzervator, konzervator, viši preparator, preparator, viši crtač, fotograf, viši knjižničar, knjižničar, glavni vrtlar, vrtlar, pomoćni vrtlar.... Sve to na muzej koji ne radi vec godinama... Kao i vlada, kao i Gras i ostali
Nema gore nacije od hrvatske.
Ustase ostaju ustase.
nije zemaljski muzej zatvoren samo zbog toga sto ga vlasi ne podržavaju. Po mom mišljenju kriva je sposobna administracija odnosno rukovodstvo istog. U prilog tome daću primjer narodnog pozorišta zenica, koje isto bilo pred zatvaranjem, al nakon imenovanja novog direktora Hazima Begagića, postaje najprofitabilnija ulturna institucija i doseže svjetski renome. još jedan od primjera lošeg rukovodstva narodnog pozorista je taj da još uvijek nisu uspjeli preuzeti Povelju kulina bana, nego stoji u Luvru. A što se tiče ovih HAZU bolje ga je zapaliti nego dozvoliti da imaš Hrvatski zemaljski muzej Bosne i Hercegovine
Apsolutno sam za sekularizam i da državno treba ostati državno-građansko, ali malo će toga u ovoj državi ostati građansko ako nam propadnu kulturne insitiucije. Možda će nam se omladina više građanski prosvijeltiti ako u sred Sarajeva budu imali priliku posjetiti sređenu kulturnu ustanovu i učiti o Bosni i njenoj različitosti! Ne bi li baš poseban šarm, onako sarajevsko-građanski dalo upravo to što tim muzejom upravljaju franjevci? Bi li bilo boljeg dokaza da Sarajevo to može podnijeti? Da je Sarajevo europski Jeruzalem? Bi li bilo boljeg šamara šovinistima koji mrze Sarajevo?
pare donirat mozete, al muzej mora ostati u vlasnistvukantona, tj. prebaciti se u nadleznost drzave, jer se u njemu nalaze blaga svih naroda iz bih, bilo bi apsurdno da je u vlasnistvu udruzenja sa nacionalnim predznakom. franjevci su najdivniji ljudi, najbolje bi i vodili muzej, al muzej je drzavni
@ Fra Andrija Nikic, BOSANSKU CRKVU VISE NIKO NE S POMINJE ? ZASTO ?! Andrija mi nekoako ima konotaciju srbina genocidasa, i oni su postavljeni po franjevackim odredima !
AHA I ONDA CE NAM UZ HRVATSKE GUSLE P J E V A T I Bogumili - Bosnjani - Bosnjaci SU HRVATI ! MRS ! Sve sto je na teritoriji RBIH-e JE BOSANSKO I OSTAT CE VLASNISTVO RBIH-e i BOSNJAKA ! SIKTER svima koji ce pokusati ukrasti KULTURNU BASTINU AUTOHTONIH BOSNJAKA - BOGUMILA I BOSNE !
O,...NE....NE...-Muzej se mora pokloniti bogumilskim pra..pra..prr-unucima takozvanim \'bosnjacima\'\',jer oni tvrde da se u tom muzeju cuva mudna dlaka Kralja Tvrtka na koji ,prema njihovoj tvrdnji,samo oni polazu pravo. Navodno geneticari su vec u toku tih dokaza.Vjerovatno ce toj dlaki pridruziti i onu\'dlaku\' iz Sarene dzamije u Travniku da bi slika i genetika danasnjih Bogumilaca/poturcica bila kompletna.
dajte ljudima koji znaju, a očito im je jedini interes očuvanje kulturnog blaga - mi za to nismo, kad je bošnjo imao veze sa kulturom?