BiH
0

Gradonačelnica Borovac posjetila Infektivnu kliniku i Zavod za hitnu medicinsku pomoć

FENA
Semiha Borovac
Semiha Borovac
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac posjetila je kasno sinoć Infektivnu kliniku KCUS-a i Zavod za hitnu medicinsku pomoć koji od jučer primaju veliki broj, posebno mlađih, građana Sarajeva sa simptomima trovanja.

Dežurni ljekar na Infektivnoj klinici doc.dr Nada Koluder upoznala je gradonačelnicu da je jučer u toku dana u ovoj Klinici primljeno 340 građana, a da ih je 170 hospitalizirano, saopćeno je iz Gradske uprave.

Riječ je uglavnom o mlađim osobama (učenicima i studentima) koji su se javili sa simptomima trovanja hranom, a svi oni su su jeli sendviče u sarajevskoj pizzeriji "Pomodorino".

Dežurni ljekar u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć prim.dr. Sead Dizdarević istaknuo je kako se u toku jučerašnjeg dana u Zavod javilo oko 250 građana sa istim simptomima kao i na Infektivnoj klinici.

Zavod je, prema riječima doktora Dizdarevića, mobilizirao sve ekipe i pruža maksimalne napore da zdravstveno pomogne svim građanima koji su zadobili trovanje.

Gradonačelnica Borovac zahvalila se ljekarima na profesionalnoj i pravovremenoj pomoći građanima Sarajeva, te istakla da će Grad pomoći ovim ustanovama ukoliko to bude neophodno.

Ona je također razgovarala i sa zbrinutim pacijentima te im poželjela brz oporavak.