Transparency International BiH
0
Građani moraju znati koliko novca troše stranke
Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
bas me interesuje kako bi izbori izgledali kad bis e sve politicke partije finansirale samostalno.....pa ne bi bilo ni u pola plakata i prediszbornih skupova....racionalnije bi se pare trosile a nama...obicnim gradjanima bi bilo vise para za opste potrebe
\"Klice\" korupcije u BiH su u institucijama poput sudova i tužilaštava, ali i u organzacijama koje se samo formalno bore protiv iste. Organizacijama poput tog istog Transparency Internationala. Lično mi je dotični Blagovčanin svojevremeno (2005.god) ispred Medicinske elektronike u B.Luci pominjao cifru izraženu u hiljadama. Cifru koja je asocirala na krivično djelo iznude, tj.davanja i traženja mita.
Fahro je graditelj Bob :))
Transparency International priča o poštenju ...
Najvise trose ove SDA I SBiH jer koriste novac koji su ukrali od gradjana za vrijeme vladavine, recimo diktarure...
Mene samo interesuje finansiranje predizborne kampanje Fahre graditelja!
Kod nas je vlast samo slozna kad se krade! Tu ne poznaju zupanijske/entitetske granice! Tada su svi braca u kradji, svako svakog pokriva a sve samo da se pokrade lova! I Sad se prica nesto o transparentnosti! Kod nas se obrće živa lova kojoj se ne može uću u trag ;) nema kod nas placanja preko racuna u predizbornoj
Kakva transparentnost par 2 mjeseca do izbora??? Krali su 4 godine i pravili zalihe za ove izbore! I sad eto mi se trebamo pitati odakle pare i na sta se trose!!! DOLE VLADA!!!
Uvijek ista prica kako ce sve biti transparento a opet se milioni i milioni obrnu ispod ruke. I opet se pocinju graditi putevi po selima, stubovi za rasvjetu i kanali za vodu stizu u sela itd. Ko tu kupovinu glasoa placa? MI ! Uzmu NAŠE pare i naprave NAMA put i mi kažemo: Ovi su dobri ONI su nama od SVOJIH para napravili put! FUJJJ!