Komentari (98)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovdje je antifažizam nepoželjna stvar, dokazano!
...imal đe alije na sliKi?
.....pa nije mogao i alija i cetnici u isto vrijeme, samo partizani i presvuceni 'antifasisti' nakon neretve:))
.....ustase skoncale u Blajburgu tako da Alija je bio visak pa su ga u prdekanu:))))
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Nije sve to tako davno ni bilo...
https://www.youtube.com/watch?v=JMPToStDIfg
Nije svijet poceo od AVNOJ-a. To je samo jedan od niza dogadjaja u istoriji Bosne. U Sloveniji, Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Makedoniji nije bilo znacajnih borbi sa fasistima tokom II svjetskog rata. Velika je laz govoriti o njihovom "velikom" antifasizmu. Srbija se oslobodila tek kada su dosli Rusi a ostale republike povalacenjem Nijemaca i slomom fasizma i profasistickih vlasti. Partizani su ratovali uglavnom u Bosni. Surovo je platila Bosna temelj bivse SFRJ, za sve ostale republike.
u srbiji je njemačka vojna vlast uvela kaznu od sto strijeljanih ljudi za jednog poginulog njemačkog vojnika i pdeset za ranjenog. u bih je ndh predano radila na projektu danas popularnom pod imenom genocid, pa oružani otpor onih koji su bili predviđeni za uništenje nije imao alternativu.
@Max_Bunker Ne znam zasto te boli cinjenica da su u Srbiji svo vrijeme rata postojali profasisticka vlada Milana Nedica, fasisticki pokret Dimitrija Ljotica kao i ravnogorski rojalisticki pokret. Ni jedne bitke protiv Njemaca. To je istina i nema tu antifasizma. NDH - nezavisna drzava Hrvatska, je nasla nacina da prebaci rat na teritoriju BiH i to je uradila uspjesno. Jasenovac je inace u Hrvatskoj. U Bosni je proliveno previse krvi. strasno je kako se neko moze usuditi da to opravda.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Umjesto AVNOJ, sad je AVPOBiH Antinarodno vijeće političko-profiterskog orobljavanja BiH. Umjesto Smrt fašizmu, sloboda narodu, sad je: Smrt narodima, pare političkim liderima
Ostali smo zarobljeni u priči o spavanju na klupama i sličnim glupostima.
Kolinda se upravo slikala ispod ustaške zastave. Ne treba U NA ČELU biti uskogrud glede slikanja ! http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=11&dd=26&nav_category=167&nav_id=1203500
fazon je sto za jedinstvenu bih se vise niko ne bori i niko je ne zeli
smijesni su mi ovi sa nekom pricom o komunjarama nekakvim pa gdje odjednom nestadose i otkud odjednom tolike anti-komunjare iznikose-mijenjali dresove eto sta je, i opet bi da se promijeni. covic se cirilicom potpisivao, bakir bio direktor u onom sistemu koji ga "progonio" itd..
Koja li je budala rasipala pare na rekonstrukciju ovakve gluposti? Koga boli neka stvar za mjesto gdje se sastalo par komunjarskih lezihljebovića - od koga birani, kakav je bio njihov legitimitet da odlučuju o bilo čemu???
Jesi li inace debil ili redovno ides na kurs?
Farsa za farsom! Nadrealizam historije". Dnevnik Dobrice Ćosića, u noći kada je NATO obustavio bombardovanje Jugoslavije „Mi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“ Dobrica Ćosić, Deobe
„Laž je srpski državni interes.“ Dobrica Ćosić „Laž je u samom biću Srbina“. Dobrica Ćosić „U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina." Dobrica Ćosić "Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž..." Dobrica Ćosić
Poanta citave price je da su Srbi "antifasiti", iako su pocinili nezapamcene zlocine nad drugim narodima. Danas ce ti Srbin lagati da vole Jevreje, iako je Milan Nedić proglasio Srbiju prvom evropskom drzavom ociscenom od Jevreja. Sve poraze ce oni pretvoriti u pobjede, iako su jedini narod koji je kompletan pobjegao na Krf. Reci ce vam da su za mir, iako su jedini narod koji je ratovao sa svim drzavama iz komsiluka. Kazu vam da su Srbi, a poticu od vlaha ...ITD, ITD :)
Da su pokusali odrzati avnoj u prvoj jedenfrei drzavi u evropi- citaj srbiji-zavrsili bi u pokretnom krematoriju inace izumu antifasista nedica i ostale bratije u srbiji:)))
Prvo zasjedanje PRDNOJ-a, koga bole neka stvar za to
CETOB ALIJAMA (SDA,SDP,SBB,SZBH,DF,BPS i td) NECE PASTI NA PAMET DA TRAZE VRACANJE NADLEZNOSTI USTAVA REPUBLIKE BH, sada kada Baja ide unazad, rusi Dejton i trazi nadleznosti po svom ceifu kao da je RBH Svedski sto. . http://vijesti.ba/clanak/336399/prioritet-zakoni-o-ustavnom-sudu-bih-i-o-vracanju-nadleznosti
bivša yuga se raspala, tako da ti datumi više ne piju vode. po čemu je bitniji neki datum iz starijeg rata u odnosu na zadnji. avnoj i ta ex-yu partizanska sranja su totalno NE-bitni.