Komentari (155)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Uletio bi ovo njemacko drzavljanstvo ko budala u kredit, ne bih se okrenuo nazad nema sanse
Podero bih ovaj pasos u roku od dvije sekunde da dobijem njemacki. Podero bih ovaj pasos i za putovnicu, da se razumijemo.
Ma uzeo bi ti i HRVATSKO drzavljanstvo, samo kad bi mogao (mozda i vec jesi).
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
ZATO Bosnjaci rade s hrvatskim papirima u Njemackoj i u isto vrijeme ne podnose Hrvate. Hvala Cro za drzavljanstvo! LUPI PETAMA I RECI, evo sve za Hrvatsku ili vrati dokumete BOSNJACE iz Bihaca... hahah 🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇪🇺🇪🇺🇪🇺
Jarane mi Bošnjaci svinjetinu tučemo u Njemačkoj ko ludi. Na pauzi svi svinjske salame tamanimo.
Svaki Bosnjak koji je napustio BiH da radi i zivi u tudoj zemlji je izdajica u ravan sa Srbima. Ja cu zivit i od 500 maraka mjesecno ali cu ostati u BiH da je mogu u svakom trenutku braniti od krvolocnih komisija. Vi direktno ste odgovorni za slabljenje BiH kao drzave, njene ekonomije i politicku krizu, i smanjen utjecaj Bosnjaka u BiH pa tako i u svijetu.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
ovako ili onako uzet cu njemacko drzavljanatvo cim steknem pravo
Klix to je već dugo moguće u Njemačkoj, koliko Turaka tako žive i imaju oba pasosa...
A što ne piše da te mogu i izbacit iz državljanstva ako napraviš neki belaj!Nikad pa ni sa pasošem nisi pravi Nijemac osim ako si tamo rođen i imaš samo njihovo državljanstvo!
debilu retardini neobrazovani. Drzavljanstvo ti niko ne moze uzeti, osim ako si lagao prilikom podnosenja zahtjeva. Od momenta prruzimanja potvrde o dezavljanstvu ni bog otac te vise ne moze izbaciti. Procitaj ustav, neobrazovana stoko.
Deutschland volim te svakog dana sve vise
Ljudi ovdje treba samo svoju korist gledat, ili jos bolje, korist nase djece...Dakle nit postajes Svabo, nit to mozes bit, pa cak ni tvoje dijete koje se rodi u De, vec mozdaaa tek 2-3 koljeno. I dalje si samo stranac i nek si tako i treba, ne pretvaraj se da si nesto drugo, jer nisi. Ali, vrijedniji je Impfpass njemacki od svih nasih bh dokumenata zajedno. Ma vrijedniji je racun iz marketa. Gledas sta ce ti djeci vise privilegija donijet, a ne Dodu, Kirbasa itd.
Nikad nisam cjenio ljude s dva pasosa. Ako ti treba i olaksava zivot u poslu jos un’email.. ali ako si vec otisao iz svoje zemlje i dobio novi pasos onda brate red je da se ponasas kao drzavljanin te zemlje a ne kao onaj Turski cigan Ozil koji je igrao za Njemacku jer je Turska kurton a ljubio se s Erdoganom i zvao ga na svadbu.
To je odavno moguće za rođene u Njemačkoj!A ostali da bi dobili moraju osam godina neprekidno živjeti i raditi i mogu uzeti Njemačko ako polože integracioni test!
Savjet Evrope je 1977. god. donio odluku da se ne treba traziti odustajanje od jednog drzavljanstva, ako se trazi novo drzavljansktvo. Naravno i Njemacka je prihvatila ovu Odluku Savjeta Evrope, ali je do sada nije primjenjivala na drzavljane, koji nisu iz zemalja EU. Ko bi rekao da jedna uredjena drzava kao sto je Njemacka ne prinjenjuje Odluku Savjeta Evrope,
Nece dugo do sledecih izbora,pobjedjuje AfD..
@KenanVarvarin pobijedili bi neki dan da su izbori išli kako trebaju,...
Ah, što će naši konzularci u Njemačkoj imati pune ruke posla.
Nova nemačka vlada će 50% biti bolja za narode BiH od prošle a 100% da neće
Haha joj klix novinari su najjaci. Kakvo dvojno drzavljanstvo? ko vam je taj vic ispricao?
Prvo pišeš ili ovo ili ono državljanstvo a onda o dvojnom.
Predsjednik udruzenja penzionera "Penzije ne rastu između ostalog jer mladi koji treba da rade i doprinose PIO-u odlaze van drzave". Toliko o dijaspori kao ekonomskom motoru.
Ne postoji srpski pasoš nego postoji srbijanski. Novinari kad ćete se naučiti razliku izmedju državljanstva i nacionalnosti?