Od medija do politike
194

Duška Jurišić jučer postala zamjenica ministra, ali i dalje je direktorica TVSA

D. Be.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Dugogodišnja novinarka i urednica Duška Jurišić je na prijedlog Naše stranke jučer imenovana za zamjenicu ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH.

No, kako saznajemo ona se i dalje vodi kao direktorica TV Sarajevo.

Izvršni direktor programa i produkcije Haris Dučić za Klix.ba je kazao da nema informaciju da je Duška Jurišić podnijela ostavku na kantonalnoj televiziji iako je jučer položila zakletvu za funkciju u Vijeću ministara BiH.

Jurišić je u posljednje vrijeme često bila optuživana iz redova SDA da je kao direktorica TV Sarajevo bliska sarajevskoj Trojki (NiP, SDP i NS).

Iz Naše stranke su kazali da je Jurišić oličenje profesionalnosti, integriteta i hrabrosti.

"Uvjereni smo da će u resoru ljudskih prava, ali i Vijeću ministara BiH, biti glas ne samo Naše stranke nego ravnopravno svih građanki i građana BiH u čiju je odbranu nebrojeno puta stala."

Ko će biti novi direktor TV Sarajevo još nije poznato, baš kao što nije poznato ni ko će naslijediti Edina Fortu na funkciji premijera Kantona Sarajevo.

Treba istaći i da je Duška Jurišić u svojoj biografiji koju je dostavila na provjere navela da je vlasnica samostalnog obrta "Idi". Zapravo riječ je o obrtu koji putem sajta Kreni.ba nudi medijske treninge, konsultantske usluge i organizaciju događaja .