Aktuelni načelnik
104

Kenan Dautović će biti kandidat SDA za načelnika Travnika

A. Ku.
Kenan Dautović (Foto: SDA)
Kenan Dautović (Foto: SDA)
Aktuelni načelnik Općine Travnik Kenan Dautović bit će kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) na predstojećim lokalnim izborima.

Kadrovska komisija i Izvršni odbor su jednoglasno usvojili prijedlog predsjednika OO SDA - Travnik Tahira Lende da Dautović bude kandidat ove stranke za načelnika Općine Travnik na lokalnim izborima 2024. godine.

Prijedlog je jednoglasno usvojila i Skupština Općinske organizacije SDA na sjednici na kojoj je 120 delegata podržalo Dautovića.

Kenan Dautović, aktuelni načelnik Općine Travnik, rođen je 1966. godine u Travniku, gdje je završio osnovnu školu. Vojnu gimnaziju je završio u Beogradu, a Vojnu akademiju u Sarajevu i Zadru.

Magistrirao je i doktorirao na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. Aktivno govori engleski i turski jezik.

"Kenan Dautović je čovjek koji trenutno najbolje poznaje rad i funkcioniranje općinske administracije, političke odnose unutar ove lokalne zajednice, jer ima iza sebe izvrstan mandate općinskog načelnika i jedan je od najkvalitetnijih kadrova Stranke demokratske akcije u cjelini. Zato mislim da smo izabrali najboljeg kandidata i da je kandidatura Dautovića dobit za općinu Travnik", kazao je Tahir Lendo, predsjednik Općinske organizacije SDA – Travnik.