Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Uvijek se govorilo da nije vlast za I3aliju, jer ne zna taj upravljati. Musliman je uvijek bio dobar sluga, a los gospodar. Ne treba vam uraditi nista, jer sve cete vi sami sebi napraviti kada otjerate ostale od sebe. Kada ostanete sami, prepusteni samima sebi, ne znate upravljati i sve gradove u kojima ste vecina i imate vlast vec ste pretvorili u blatnjave kasabe sa nepismenim stanovnistvom, upravo onakve kakve je Austrougarska zatekla kada je dosla u Bosnu. Vasi ljubljeni okupatori kojima ste se tako podanicki priklonili platili su Austrougarskoj da vas zadrzi da vas ne vode sa sobom kad su se povlacili u Tursku. Ni oni vas nisu cijenili, sto se vidilo i kasnije u toku rata tretmanom muslimanskih izbjeglica koje su stavili iza zice u Kirklareli kao zivotinje! Jadni ste kada ne mozete podnijeti istinu o svojem podanickom mentalitetu koji vas vuce u blato tamnog vilajeta gdje god vas se ostavi same sa sobom...
Markiracemo ti kcerku i Ljilju predsjednice !
Gledaj face ,kad obrije chekinje sa lica , sijeva k´o djecija g.uz.ic.a .
Voljeli mi Dodika ili ne dosad je u 80% slučajeva bio u pravu. Granice entiteta su iscrtane na kartama i potpisane u Deytonu.Jest da su crtane na kartama gdje je 1 mm 25 metara na terenu ali to ne umanjuje njihovu važnost. Problem predstavlja stanovnicima koji žive oko tih granica te neznaju kojim administrativnim jedinicama pripadaju. Nerad i nemar republičkih geodetskih uprava i ministarstava pravde je i doveo do ovakvog stanja. Raznorazne donacije se uludo troše na nekakve digitalizacije netačnih podataka. I državna imovina se može zvati državnom ali faktički njom upravljaju lokalne zajednice na čijoj teritoriji se nalazi. Ipak i prema tumačenju Ustavnog suda BIH državna imovina ostaje državna i tako i treba. Ukoliko bi BIH ostala bez imovine sa čime bi garantovala povrat silnih kredita od MMF-a i drugih komercijalnih banaka. Problem je što je dio te državne imovine već uknjižen nezakonitim putem na pojedince.
OOOOOJJJ MILOOOOOOOORAAADEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE MILORADE , TI SI BEKRIJA I LOLA , KAKO KAZES , TAKO BITI MORA !
Bosanske GAZIJE će markirati tu liniju :UNA-SAVA-DRINA-JADRAN!
a tom zapadu ti pripadas, ono bas. haha i tom zapadu si bitan, pa ti "srce" uzese...problim srba nije sto misle da su bitni, nego su jos pompezniji pa misle da su najbitniji, cirkus...sve druge ubjedjuju da su nebitni, a i oni sami "taki"..
je´bo ma*mu sebi cetn´icku...! .- .-
prenio sam ti misljenje sa zapada, upravo iz tog svijeta kojega ti mozes samo sanjati, ali u svakom slucaju, bolje je imati i svoje misljenje, pa i pogresno, nego ici po njega na dzumu, ali si jedno pogodio - stvarno ostatku svijeta niste bitni, a zato vam ovo sve i rade ma nasmij se, sutra ce biti gore
haha, sve mogu provariti, ali glupost nikad...ko ce koga moliti? okreni se oko sebe, postoji drugi svijet, osim tog svijeta jednoumlja zabluda i mitomanije, u kojem ti zivis. jadan ti, sa 2 urbane sredine nasao nekog da ucjenjues...cc. ja ne znam poslije ovoliko bliskih sranja i svega, da postoje ljudi koji misli da su ovdasnji narodi bitni na tom sirem geopolitickom planu, jadan ti sa takvim misljenem.
nekad vas primali na zapad, a sad vas se rjesavaju hajvan vagonima prije mevlida imali su jos neke iluzije, a sad imaju naloge za deportaciju nekad ste isli na ljetovanje na more, a sad vas salju na gvantanamo prije su svi znali za aliju, a sada za mevlida i medunjanina velika je razlika izmedju nekad i sad jedino sto je isto je to sto ste ostali u vicevima kao mujo i suljo i svi vam se smiju, a sami ne znate vic ispricati nego svaki u..s..e..r.e..t.e. smijuci se na silu
"Htjeli neki tamo da se odvoje od Bosanaca pa naprave graničnu liniju od sira (jer su toga imali najviše). Vide to ujutro Bosanci i navale i pojedu im granicu. Pade napamet jedno pametnom (ha ha ha) Bosancu i kaže: Hajmo i mi da se odvojimo od njih kad već hoće i po.ka.ke se duž granične linije (jer su toga imali najviše). Probude se oni tamo neki ujutro i kažu: A vidi ti njih, pojeli nam granicu. E i mi ćemo njihovu pojesti pa neka bude 1:1".
nije ti to jozo leutar, to je covjek kojeg ces nakon uvodjenja viza i gubitka ploca i zeljeznica morati moliti da bilo sta dovezes u seher nije lijepo gristi ruku od koje ces sutra zavisiti, jer to je jedini pravac preko kojeg vam bilo sta sada moze doci
radovane radovane zboris ko da te je krava okotila(podbacila), nema drzave bez granica a tvoja fantomska rs nema ni entitetske linije a znas li zasto jadi radovane? zato sto ce se to brzo ako bog da ukinuti, zato ih i nema zna to NATO.
to govore njegovi postupci, a i ti to uvidjas.
Markiranje unutardržavne linije je "pričam ti priču" i ama baš niko (pojedinac, stranka, entitet, država) nema nikakvu korist od te rabote. Ali, ovim se nastavlja Dodikov (i Čovićev) put ka denunciranju i svođenje na "jedno ništa" države Bosne i Hercegovine. Ove mutne radnje Dodiku i sličnima omogućio je Zlatko Lagumdžija (sporazum SDP-SNSD) a pridružio im se Radončić. Narode, ako ovo do sada niste vidjeli zaslužujete još goru budućnost.