Denis Bećirović
0

"Danas smo dobili jasnu poruku EU da BiH ima evropsku perspektivu"

FENA
Denis Bećirović
Denis Bećirović
Danas smo dobili jasnu poruku od Evropske unije, a to je da Bosna i Hercegovina ima evropsku perspektivu, kazao je novinarima poslanik SDP-a BiH u Predstavničkom domu parlamenta BiH Denis Bećirović nakon obraćanja predsjednika Evropske komisije Jose Manuel Barrosa učesnicima "Parlamenta za Evropu".

Bećirović je kazao da je na domaćim političkim snagama da provedu nužne reforme na putu prema EU i da što prije formiraju vlast na državnom nivou "kako bi zemlja mogla ispunjavati obaveze proistekle iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, ali i druge obaveze koje ima na svom evroatlantskom putu".

Mislim, dodao je, da je to potrebno što prije.

"Što se tiče nas u SDP-u, mi smo od početka bili spremni da se formira na državnom nivou jasna proevropska vlada koja će imati jasan proevropski program", kazao je Bećirović.

Nismo spremni, istaknuo je, formirati vlasti kao što je to bilo u prethodnim mandatima isključivo na raspodjeli ministarskih pozicija i fotelja.

"Mislimo da treba formirati vlast na bazi jasnog proevropskog programa u kojem će se tačno znati šta su ciljevi, ko su nosioci posla i u kojem roku se te stvari moraju uraditi", kazao je Bećirović.