Komentari (215)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dan državnosti je danas, a ne događaji iz Drugog svjetskog rata! 🇧🇦🇧🇦🇧🇦
Tačno, država je horor, jer se brani od kattollibbana i svetosavskih terorista već 700 godina, da ne bi primila tu palestinsku vjeru.
U ime oca i sina i svetog duha. Ja, ban bosanski Kulin, obećavam Tebi kneže Krvašu i svim građanima Dubrovčanima pravim Vam prijateljem biti od sada i dovijeka.
Koji je ovo Indijanac pisao? Upravo to sto se povezuju Dubrovnik i Bosna i sto Bosna moze garantovati sigurnost njihovim trgovcima govori i snazi Bosne. Nema Madjarske, niti Hrvatske, niti Srbije. Postoji vladar sve Bosne i on pod kontrolom drzi lokalne velikane. Sramota je sto na ovakav datum ovaj portal siri ovakve gluposti.
Kada uvrstite Hercegovinu u svakodnevni naziv BH a ne samo vuci u pravcu "Bosna", nebitno je gdje je povelja Kulina bana. Sve drugo je jeftini populizam i jednoumlje.
Još od Kulina bana,u Bosni nema dobrih dana.
tvrtko da vidi sta danasnji krscani rade od njegove zemlje poveo bi rat protiv njih...
Od banova jedino priznajem ray-bana
Povelja Kulina bana je čvrst dokaz državnosti srednjovjekovne Bosne jer na osnovu ovog dokumenta može se vidjeti da je bosanski ban Kulin posjedovao političku, ekonomsku i vojnu moć. Bosna je imala svog vladara i vlastitu vojsku, čime je mogla garantirati Dubrovčanima slobodnu i neometanu trgovinu. Imala je svoj dvor i dvorsku kancelariju. Ova povelja pokazuje da je u ovom periodu na tlu Bosne postojala država sa svojom organizacijom vlasti i određenim pravnim sistemom.
Kulin ban - legitimni predstavnik bosanaca
U 2203oj godini predviđam ratove robota u BiH na osnovu čipova sa nacionalnim predznakom
Srednjovjekovna prošlost ove države se koristi kada to treba politici, a u praksi politika nije uradila ništa kako bi se taj dio prošlosti Bosne najbolje sačuvao u naučnom i stručnom smislu. Ovo vazi za sve segmente zivota u Bosni.
"Ocekujte nepravdu" Alija Izetbegovic vojnicima u olovu
Od koga je to ukro nije to sam smislio
Mi smo potomci Bošnjana, ali treba naglasiti da to nema veze sa nacionalnošču koja je nastupila kao pojam tek u 19om vijeku kada se narod kod nas poceo identificirati shodno obicajima i vjeri te politickim strujama iz Zg, Sa i BG. Tako da reci za nekog pravoslavca iz Trebinja da je Bosnjak je isto fa kazes za nekog Sirijca da je sumeranin.
Moj kurajber je bogumil,nije vjerovao u trojstvo i smatrali su ga heretikom.
Atejizam I agnostizam pa I mnogo drugi vjera su postojali davno prije Islama pa I Hriscanstva.. Vi koji pricate kako su ovi prvi, ovako prije, I kako svi znaju, svi misle u jednog boga.. Manji te se te price.. Prvi Slaveni na ovim podrucijema su bili Pagani pa realno rijedko upadne u temu.
Dobar clanak realan. Uglavnom sustina je da treba naucni pristup.
Ovaj tekst na Klixu kao da su pisali zajedno Srećko Đaja i Miroljub Jeftić!