BiH
0

Centar za brojanje glasova bit će u Zetri

SRNA
Maksida Pirić, CIK (Foto: CIN)
Maksida Pirić, CIK (Foto: CIN)
Centralna izborna komisija (CIK) BiH donijela je odluku da sjedište Glavnog centra za brojanje glasova na opštim izborima u BiH 3. oktobra, bude u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu, potvrdila je Srni portparol CIK-a BiH Maksida Pirić.

Ovaj centar bio je smješten u Zetri i na ranijim izborima u BiH, a prema riječima Pirićeve, na ovim izborima njim će rukovoditi direktor koji će imati tri zamjenika, a koje će CIK BiH imenovati posebnom odlukom.

Pirićeva je istakla da je odlukom koja je donijeta jučer na sjednici Komisije, definisano je da će se u Centru  vršiti prijem i kontrola biračkog materijala, verifikacija birača i brojanje glasačkih listića sa biračkih mjesta za glasanje u odsustvu i nepotvrđenih glasačkih listića, te prijem, kontrola i unos podataka sa redovnih glasačkih mjesta.

CIK BiH održat će danas sjednicu na kojoj će donijeti odluku o ovjeri koalicija za učešće na predstojećim opštim izborima.

Prijavljeno je 11 koalicija, a za one za koje CIK eventualno utvrdi da ne ispunjavaju uslove za ovjeru, ostaviće se rok od dva dana za otklanjanje nedostataka.