BiH
2

Bibuljica: Prijete mi da će me crna zemlja pojesti

Piše: D. Brkić
Dvadesetogodišnji Kenan Bibuljica iz Tuzle postavio je snimak brutalnog premlaćivanja učenice Mješovite srednje škole iz Tuzle na YouTube. Snimak na njegovom YouTube kanalu i Facebook profilu podigao je javnost na noge, a nakon objelodanjivanja brutalnog premlaćivanja, učenice Dž. K., A. P. i S. Š. su izbačene iz škole jednoglasnom odlukom Nastavničkog vijeća.
 Kenan Bibuljica
Kenan Bibuljica

Pet dana nakon što je objavio snimak Kenan Bibuljica kaže kako svakodnevno dobija prijetnje, a požalio se i na tretman koji je imao u MUP-u TK.

"U nedjelju uvečer sam od druga H. B., koji je snimao incident, dobio snimak. Došao sam kući i pitao oca da li će biti uz mene ako snimak postavim na YouTube i Facebook. Odgovorio je kako hoće i ja sam to učinio, a već te večeri sam od Dž. K. dobio prijetnje. Ubrzo mi je prijetila i njena mama, koja je rekla kako će me pojesti crna zemlja ako snimak ne uklonim. Narednih dana javljali su se neki njihovi prijatelji, koji prijete kako će me istući. Nisam autor snimka, ali jesam snimak objavio i on se još nalazi na mom FB profilu. Javljaju se i mnogi drugi ljudi, koji mi daju podršku, ali vjerujte da zbog prijetnji gotovo i ne izlazim iz kuće", kaže Kenan Bibuljica.

Dan nakon što je postavio snimak na YouTube i Facebook pozvan je u MUP TK na saslušanje. Kaže kako su mu oduzeti mobitel i sim kartica te da su ga u MUP-u TK tretirali poput kriminalca.

"Oduzeli su mi mobitel i rekli da za dva dana dođem po njega. Kada sam otišao po mobitel, rekli su mi kako oni nemaju ništa više sa tim. Prijetnje sam prijavio policiji, imam dokaze, ali me boli to što sam ispao kriminalac zato što sam objavio snimak", kaže Bibuljica.