BiH
0

Bh. studenti traže hitnu i ubrzanu izradu Nacrta zakona o visokom obrazovanju BiH

Sarajevo-X
Predstavnici studenata svih osam univerziteta Bosne i Hercegovine, okupljeni na Koordinacionom sastanku u Sarajevu 9. marta 2005. godine, obratili su se odgovornim vlastima sa zahtjevom za hitnu i ubrzanu izradu Nacrta zakona o visokom obrazovanju Bosne i Hercegovine.

Studenti ističu da je od izuzetne važnosti da Nacrt zakona o visokom obrazovanju bude što skorije završen, te proslijeđen u parlamentarnu proceduru.

Izrada Nacrta i kasnije usvajanje Zakona omogućilo bi upis generacije studenata Bosne i Hercegovine 2005/2006 na fakultete uključene u bolonjski proces integracije u evropski prostor kvalitetnog visokog obrazovanja.

Od velike važnosti studenti smatraju i uključivanje legitimnih predstavnika studenata svih univerziteta BiH u proces izrade Nacrta zakona o visokom obrazovanju Bosne i Hercegovine.

Potpisnici zahtjeva su: Studentska organizacija Univerziteta u Banjoj Luci Unija studenata Univerziteta u Bihaću Savez studenata Univerziteta u Istočnom Sarajevu Unija studenata Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru Unija studenata Univerziteta u Sarajevu Unija studenata Univerziteta u Tuzli Predstavnici studenata Univerziteta u Zenici