Udruženje BEST
24

Upućen poziv domaćim kompanijama za učešće na sajmu zapošljavanja za studente

L. S.
Foto: JobFAIR Facebook
Foto: JobFAIR Facebook
Udruženje studenata Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru – BEST Mostar i ove godine organizuje Sajam zapošljavanja i Soft Skills Akademiju koji će se održati u periodu od 04. do 06.marta 2024. godine.

BEST (Board of European Students of Technology) je volonterska, neprofitna, nepolitička, studentska organizacija osnovana s ciljem pružanja mogućnosti za komunikaciju, saradnju i razvoj studenata širom Evrope.

Lokalna BEST grupa Mostar osnovana je 2011. godine i do danas je prva organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Evropske organizacije studenata tehnike, koja djeluje na 85 univerziteta u 30 država Evrope.

JobFair i Soft Skills Akademija namijenjeni su za sve srednjoškolce završnih razreda i studente sa područja cijele Bosne i Hercegovine.

Ovim projektom žele omogućiti umrežavanje domaćih kompanija različitih profesija sa studentima koji će u narednom periodu postati radni kadar u potrazi za poslom.

Događaj traje tri dana, kada će studenti različitih struka posjećivati kompanije koje budu učesnici, a zatim će imati mogućnost učestvovati na Soft Skills Akademiji gdje će imati priliku prisustvovati interaktivnim radionicama s ciljem unapređenja ličnih i profesionalnih vještina neophodnih za zapošljavanje i uspješnu karijeru.

Iz dosadašnjeg iskustva i sličnih radionica zaključeno je da su studenti zainteresirani za ovakav vid neformalnog usavršavanja. Kako bi ostvarili sve navedene ciljeve i uspješno realizovali predstojeći JobFair & Soft Skills Akademiju, pozvali su sve zainteresirane kompanije da se obrate kako bi preuzeli ponudu za saradnju.