Vrijedne nagrade
53

Vienna osiguranje VIG: Projekat "U zdravoj školi zdrava djeca"

Vienna osiguranje VIG
Vienna osiguranje VIG
Danas je objavljen poziv za učešće u osmoj sezoni društveno odgovornog projekta "U zdravoj školi zdrava djeca", u organizaciji i pod pokroviteljstvom Vienna osiguranja VIG.

Vienna osiguranje VIG poziva učenike osnovnih škola u BiH da iskažu svoj umjetnički talenat na način da, u školskom timu s mentorom/nastavnikom ili individualno u slobodnom vremenu, izrade umjetničke radove koristeći prirodne materijale, kao što su drvo, glina, kamen, vuna ili koža, a o temi "Život je..."

Najkreativnijim i najspretnijim učesnicima bit će uručene vrijedne novčane nagrade, i to: 3.000 KM za prvo, 2.000 KM za drugo i 1.000 KM za treće mjesto. Umjetničke radove školaraca ocjenjivat će stručni žiri u sastavu akademska umjetnica Milica Čvokić, akademski skulptor i slikar Adis Lukač te direktorica Vienna osiguranja VIG Sabina Mujanović.

Pored novčanih nagrada, radovi malih umjetnika će biti postavljeni u Zemaljskom muzeju BiH u okviru javne izložbe koja će biti otvorena za sve posjetioce tokom juna.

"Koncept i tema projekta su za svaku pohvalu, jer podstiču djecu na razmišljanje o vrijednostima i smislu života, a ujedno populariziraju umjetnost među novim generacijama. Muzeji su najbolja mjesta u kojima učenici mogu istraživati i doživjeti umjetnost, kulturu, historiju, ne samo BiH nego i cijelog svijeta. Drago mi je što učestvujem u jednom ovakvom društveno korisnom projektu i nadam se da će žiri imati pune ruke posla", rekao je akademski skulptor i slikar Adis Lukač.

Projekat "U zdravoj školi zdrava djeca" je društveno odgovorni projekat kojeg Vienna osiguranje VIG realizuje od 2016. godine, s ciljem promocije zdravog stila života djece. Projekat okuplja oko 30.000 školaraca, roditelja i prosvjetnih radnika te je međunarodno prepoznat i nagrađivan.